Marinemuseum Den Helder 24/6/2017

Tijdens de Sail was er gratis toegang. Wij waren er nog nooit geweest. Wat een mooi en interessant museum is dit! Als eerste kun je de navigatie koepel bezoeken. Het ziet er precies zo uit, als op het marine schip. Erg leuk gedaan, het is net alsof je op zee zit!

20170624_125158

Binnen zijn er trappetjes die je naar de brug brengen van het schip. Daar staat een video aan en kun je op allerlei knoppen drukken. Ook staan er veel boeken die met het schip te maken hebben enz.

 

Er is nog een radarkamer ook. Deze ziet er echt heel mooi uit. Hier en daar staan ook poppen (soms verdacht opgesteld). Het is echt een bijzondere ervaring!

20170624_125911

Binnen in het museum kun je twee kanten op. Wij zijn eerst naar het filmgedeelte gegaan. Dat is ook knap gemaakt. Er zijn meerdere schermen en er komen allerlei dingen voorbij op een rails. Hier vertellen ze de geschiedenis van de Werf. Erg interessant!

20170624_130341

De verlichting vond ik ook erg mooi. Wat een mooi effect heeft dat in het gebouw!

 

Er was veel te zien. Wapen en allerlei gereedschappen die men gebruikte voor de scheepsbouw en wat men op de schepen gebruikt.

20170624_131953

Beneden was er nog een tentoonstelling over een aantal zeeslagen en scheepsrampen. Ook kon je er van alles doen, op een bootvaren en zien hoe het voelde als je schip geraakt werd door kanonskogels. Hier heb ik een filmpje van gemaakt!

20170624_132516

 

https://videopress.com/embed/IjAx9B16?hd=0&autoPlay=0&permalink=0&loop=0

Ook waren er diverse dingen te zien van Marine schepen:

 

Michiel de Ruyter mocht ook niet ontbreken. En wat een prachtige mini replica van de zeven provinciën! En het boegbeeld van King Charles!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s