Romans

Hier staan alle romans die ik heb gelezen.

2018-10-13 121755625447..jpegMatt Haig – Het eeuwige leven

Hoe zou je leven eruit zien, als je eeuwig kunt leven? Daar kom je achter, als je dit boek lesst. Tom Hazard heeft een zeer aparte aandoening. Hierdoor is hij al ruim 400 jaar oud, zíjn lichaam verouderd heel langzaam. Hij heeft er al meerdere normale mensenlevens op zitten ondertussen. Hij heeft de wereld zien veranderen. En ziet dat mensen niet leren van het verleden. Hij groeide op in een tijd, dat heksenvervolgingen nog heel normaal waren. Maar hijzelf is niet normaal. Hij moet constant op de vlucht slaan, omdat mensen hem niet meer vertrouwen. Het liefste wil hij een normaal leven, dus besluit hij om geschiedenisleraar te worden ( in het nu) en een normaal leven proberen te leiden, voor zolang het mogelijk is. Hij weet dat er meer mensen zijn zoals hij. Ze noemen zichzelf Alba’s, albatrossen hebben namelijk ook een lang leven. Verliefd worden, dat mag niet. Hij is al een vrouw verloren, dat wil hij nooit méér meemaken. Maar kun je dat echt tegen houden, liefde…. Tom heeft veel bekende namen uit de geschiedenis leren kennen in de eeuwen dat hij op de aarde rondloopt.

Het boek zit vol met een gezonde dosis humor. Het is spannend, omdat Tom een aantal belangrijke keuze moet maken. Ook is hij op zoek naar zijn dochter. Het boek zit vol met emoties, je gaat op en neer. Het is vlot geschreven. De meeste hoofdstukken zijn vrij kort.

Je leest over Tom zijn verleden, zo leer je hem steeds beter kennen en snap je wat het verleden met hem doet. Loslaten is geen optie voor hem. Geschiedenis en het heden zijn perfect gemixt.

Het zet je ook aan het denken? Zou jij zolang willen leven? Steeds weer mensen zien komen en gaan… Zonder echte liefde te kennen… Bang om ontdekt te worden? En te eindigen op en tafel, waar ze je alles met je kunnen doen, wat ze willen?

Deze Fantasy achtige roman, heeft mij geraakt. Matt Haig heeft er een fan bij. Ik ga zeker meer lezen van deze auteur. Het boek krijgt van mij 4****


 

Joanne Carlton – Hart-slag

Dit is het verhaal van Sam en Jasper, verbonden met elkaar door een tragisch ongeval, jaren geleden. Ze zijn jong en studeren heel hard. Ze wonen vlakbij elkaar en dicht bij de universiteit. Ze zijn onafscheidelijk en steunen elkaar door dik en dun. Maar Jasper is ziek, hij blijkt een tumor in zijn hart te hebben. De wereld van deze twee beste maatjes stort in. Te horen krijgen, dat je nog maar heel kort De tijd hebt om te leven, dat is verschrikkelijk hard! Ze willen geen afscheid nemen, dus besluiten ze om nog alles uit het leven te halen, wat mogelijk is. In bed blijven wachten op de dood, wil Jasper absoluut niet. Hij heeft nog een grote wens en deze droom wil Sam voor hem laten uitkomen. Samen reizen ze naar en wereldstad. Sam heeft grootse plannen! Jasper wil namelijk een keer zingen voor een publiek. Sam doet er alles aan om zijn droom werkelijkheid te maken. Hierbij krijgt ze hulp van twee goede vrienden. Onder een voorwaarde : Dat ze de stekker uit haar project trekt, zodra Jasper het niet meer aan kan. Zijn gezondheid verslechterd steeds sneller. Komt deze droom nog uit? Of is het te laat?

Wat een aangrijpend boek zeg! Ik heb traantjes gelaten, omdat het een gigantische emotionele achtbaan is. De angst, de pijn, het is allemaal levensecht op papier gezet. Het kwam voor mij nog een stukje dichterbij. Sommige problemen die Jasper had, zoals een snel kloppend en pompend hart, heb ik zelf ook meegemaakt tijdens een ziekbed. Het benauwd je echt. Het is zo eng, als je je eigen hart zo duidelijk hoort en voelt. Ik wou Jasper zo graag een knuffel geven. Want ik begreep hem, op dat soort momenten echt. Hij takelt steeds verder af, maar blijft doorgaan. Zijn lichaam wordt vel over been, zijn conditie zwak. Je hart is zo belangrijk, wees er zuinig op!

Het leest vlot. Je leest 2 verhaallijnen. Een van Jasper en een van Sam. Tot op het laatste moment heb ik zitten wrikbillen. Je wilt niet dat hij doodgaat, je zit duidelijk in team Jasper.
Het plot is echt steengoed, dat zag ik absoluut niet aankomen. Wow. Dit boek blijft wel een tijdje hangen hoor! Echt een unieke plottwist.

Het is spannend, leerzaam en emotioneel. Wat zou jij over hebben voor je beste vriend of vriendin? Dit is een verhaal over liefde en vriendschap en de wil om je dromen achterna te jagen.
Ik geef het 5 super dikke sterren en zeg nog maar eens: Wow! Zo mooi, dit boek…..*****


 

9200000077548213-331389233.jpg

Elsa heeft een burn-out en besluit om zich te laten opnemen in een herstellingsoord. Ze moet huis en haard achterlaten en weer tot zichzelf komen. Ze moet vrede zien te krijgen met haar verleden.

Ze komt terecht in een groep mensen, die allemaal hun eigen problemen hebben. Vriendschappen ontstaan. Maar dat deze mensen allemaal heel kwetsbaar zijn, is al heel snel duidelijk.

Het verhaal is heel aangrijpend. Je snapt als lezer, dat ze veel moeite heeft om haar kinderen achter te laten. Je staat Ayaan haar kant. Maar naarmate je verder leest, kom je erachter dat er veel meer aan de hand is, dan het op het eerste gezicht lijkt. Dit verhaal is op psychologisch gebied echt goed, het speelt met je gedachten. Je gevoelens gaan heen en weer. En zo zal het voor Elsa zelf ook zijn. Dat besef je maar al te goed. Je gaat van begrip, naar onbegrip en weer terug.

Het einde was best heftig. Je zult maar voor zo’n keuze staan! Maar daarom ook weer verassend.
Het is een goede psychologische roman, over zelfkennis en vertrouwen. Want waar ben je als het vertrouwen weg is? Je ziet het verhaal vrijwel door de ogen van Elsa. Maar je realiseert dat er ook een andere kant is. Haar geliefden reageren soms beschermend…. En er gaat dan zeker een belletje rinkelen. Alleen weet je niet precies waar dat gevoel vandaan komt. Dat vond ik erg verrassend. Het wordt allemaal duidelijk, later in het verhaal.

Ik lees normaal dit soort boeken niet. Maar je moet zo nu en dan eens uit je comfortzone stappen. Ik vond het een hele aparte ervaring. Maar het verhaal was niet echt mijn ding. Ik wist niet meer wat ik voelde…. Maar wist wel meteen, dat er iets niet goed was. Op de achterflap staat namelijk dat Ze haar zoontje iets heeft aangedaan. Dit had ik van te voren liever niet geweten. Want nu wist ik al dat er meer aan de hand was. Maar Elsa is een personage dat je moet ontdekken. Dat doe je stap voor stap. En dat is nieuw voor mij, dus ook weer verrassend.

Er zit ook aardig wat romantiek in. Op een manier die ik niet begreep, met name van het hoofdpersonage. Waarom maakt ze bepaalde keuzes? Hierdoor kreeg ik geen sterke band met het personage, omdat ik haar niet begreep. Later werd het wel duidelijk. Psychologisch gezien, is het een echte rollercoaster. Je weet niet waar Je aan toe bent. Sommige personages ,wil je het liefste een dreun verkopen. Ook dat is iets wat je niet in elk boek tegenkomt. Ik heb dus gemixte gevoelens over dit verhaal. 3***


 

 

9200000079457227-219863905.jpgdit boek valt onder de romans. Maar er zit best veel spanning in ook.
Thaniel krijgt op zijn verjaardag een zakhorloge cadeau. Maar hij heeft geen idee van wie het is. Hij besluit het te dragen met trots. Er is niets aan de hand, totdat er een alarm afgaat . Dit alarm is zo hard, dat hij naar buiten vlucht. Eenmaal daar heeft het horloge zijn leven gered. Er is iets goed mis in Londen. Er worden aanslagen gepleegd, met alle gevolgen van dien. Wie zit erachter? Thaniel besluit om op onderzoek uit te gaan, hierbij komt hij een bijzondere horlogemaker tegen. Ze worden goede vrienden.

Horlogemaker Keita heeft een zeer bijzondere gave, dit maakt hun vriendschap nog hechter. Er gaat een wonderlijke wereld voor Thaniel open. Maar dan komt Grace in hun leven. Keita en Grace botsen nogal met elkaar. Thaniel wil weten wie erachter de aanslagen zit, maar naarmate hij verder op het spoor van de dader komt, begint het hem steeds mínder aan te staan.
Het einde is goed. Een prachtige spannende roman over vriendschap met een vleugje thriller. En een klein beetje SF. Wat ik daarmee bedoel? Robots met een eigen wil. Dat vond ik echt geweldig.
Het boek leest als een trein en het smaakt naar meer!
Het boek is ook prachtig vormgegeven. Een pareltje in de boekenkast. En een van mijn favoriete romans tot nu toe! Een aanrader! 4,5****

 

 


 

 

Donnybrook is een toernooi. Men vecht daar voor een grote geldprijs. Net zolang Tot er nog maar een vechtersbaas over is. Jarhead besluit om mee te gaan doen. Hij moet zijn kinderen eten geven. Dit toernooi winnen, dan zijn al zijn zorgen voorbij.  Maar er zijn meer vechters die precies hetzelfde  idee hebben. Ze gaan allemaal voor de winst.

Het duurt even voordat ze bij de Donnybrook aankomen. Eerst moeten ze er zien te komen. Dit is een absurde roadtrip, voor de deelnemers. Er vallen veel gewonden en doden. Het bloed en weefsel vliegen je regelmatig om de oren. Het Boek heeft weinig tot geen rustmomentjes. De actie blijft doorgaan. Niet vergeten adem te halen.

Voor mij is het allemaal te veel van het goede. Er zijn ook behoorlijk veel personages, ze gebruiken veel drugs en zijn Niet op hun mondje gevallen. Het heeft een goede rode draad die je kunt volgen. Maar in miin ogen,  is het over the top. Het is ook niet echt een roman, ik vind het meer een thriller, met horror aspecten, omdat het erg bloederig is, van tijd tot tijd.

Je moet echt van dit soort verhalen houden. De auteur beschrijft alles levensecht en je ziet álles voor je. Op sommige momenten wil je dat liever niet. Er staat een scene in met een hond. Deze had ik liever niet gelezen. Ik kan namelijk niet tégen dierenleed.

Het is wel enorm spannend en zit bomvol actie. Maar ik Kon mijn draai er niet goed in vinden. 3***

——————

Janine van der Hulst-Veerman – Gevangen Wind

In dit boek zijn Lieve Hart!en Gevangen wind gebundeld. Lieve Hart had ik al een keer gelezen, maar nu opnieuw. En ik heb er weer van genoten!
Deze historische roman gaat over Marrie en begint in 1906. Ze woont in het vossersdorp Huizen. Haar vader sterft als ze jong is. Daarna staat haar moeder er alleen voor. Marrie doet maar ze kan om haar steentje bij te dragen. Ze is smoorverliefd op Lammert en ze is zwanger van hem. Maar hij werkt op een schip dat vergaat tijdens een woeste storm. Ze is zwanger en ongehuwd. Hoe gáát het dorp hier mee om? En kan ze het wel redden in haar ééntje? Het is niet makkelijk om een extra mond te voeden, in die tijd. Maar Marrie is hartstikke trots op haar kind en wil hem een zo’n goed mogelijke jeugd geven.
Acht jaar later staat haar leven ineens weer op z’n kop. Ze vertrekt uit Huizen om nergens anders een nieuw leven op te bouwen. Maar ze mist haar dorp en familie echt. Ze probeert er te aarden, maar het lukt niet erg. Ze kijken vreemd op naar buitenstaanders.
Het leven zit haar niet mee. Ze maakt veel mee en heeft veel verdrietige momenten.
Een prachtig boek dat je meeneemt terug in de tijd. Hoe zag de wereld er toen uit? Wat was acceptabel en wat was not done? De tijd van klederdracht, armoede En hard werken om alle monden te voeden.
Verdriet, liefde, verraad en angst zijn thema’s die centraal staan in dit boek. Het idee dat dit zomaar je voorouders zouden kunnen zijn geweest, laat mij niet mee los. Het raakt je in je hart. Zelf denk je af én toe ook echt: Lieve Hart! Je wilt de personages een knuffel geven.
De omgeving is beeldend op papier gezet. Ook al ben je niet bekend in de visserswereld, je weet door de beschrijvingen hoe het eruitziet. Dat is echt genieten.
Men spreekt zo nú en dan in dialect. Deze begrippen worden achter in het boek uitgelegd. Ik zelf begrijp het meeste wel.

Ik geef het boek het boek 5 sterren.

————————-

amanda redelaar

Amanda Redelaar – Mijn ergste vijand..en het gevecht ertegen-deel 1

uitgelezen op: 9/10/2017

Dit is een psychologische roman. Het gaat over het leven van Amy. Het verhaal begint als ze nog op de basisschool zit. Het eerste sterfgeval in haar familie dient zich aan. Het doet haar heel veel verdriet. Bijzonder is dat je het  verhaal steeds door haar ogen ziet. Je ziet haar als het ware opgroeien van een jong meisje naar een volwassen vrouw. Ze maakt heel veel mee in haar leven en heeft het niet makkelijk thuis. Amy’s liefdesleven is best heftig. Ze krijgt te maken met een vreselijke schoonfamilie die haar en haar vriend het leven zuur maken. Maar ook overlijden er veel mensen waar ze van houdt. Ze zit psychisch zo in de knoop, dat ze zwaar depressief wordt/ een burn-out krijgt. Haar leven bestaat maar uit mensen helpen en ze proberen op het goede spoor te krijgen. Ze vergeet zichzelf hierbij volkomen.  Ze krijgt echt veel voor haar kiezen. Het liefste wil je haar een knuffel geven en andere personages een schop onder hun kont geven!

Toch kun je ook niet stoppen met denken: Amy is best Naïef! Ze blijft maar in het goede van mensen geloven, terwijl ze haar steeds weer belazeren. Eens moet het toch genoeg zijn? Ik zelf was allang klaar geweest met dat soort mensen! Amy blijft geloven dat het goed komt. Als lezer hoop je dat ze eens aan zichzelf gaat denken. Je raakt echt verwikkelt in dit verhaal!

Je moet wel tissues bij de hand houden. Soms is het echt heel erg heftig. Emotioneel raakt dit boek je diep! Ik snap de waarschuwing op de achterkant wel…Dit boek kan als schokkend worden ervaren. Het is geen boek voor jonge kinderen. De leeftijdsgrens van 16 jaar, vind ik heel goed! Psychologisch echt een zeer sterk boek. En misschien herken je wel iets van jezelf in Amy? Voor mij is dat de angst om mensen kwijt te raken!

De regelafstand is vrij groot en er staan hier en daar nog wat foutjes in. Maar dat is absoluut niet storend.

Het einde is vrij open en er komt een vervolg! Hier ben ik toch echt benieuwd naar. Ik wil weten of ze een keertje rust gaat krijgen. Maar ook wat haar allemaal nog meer gaat overkomen. Hoeveel kan een mens hebben, voordat ze echt helemaal tot op het bot toe, kapot zijn gemaakt?

Het boek krijgt van mij een 7. (3,5 sterren)


weekend

Jose van Winden- Weekendje weg

uitgelezen op: 31/7/2017

De zussen Iris, Sylvia, Tara, Els en Karin gaan een keer per jaar samen een weekendje weg. Ze hebben allemaal een druk leven, maar dit weekend is altijd reuze gezellig! Alleen de zussen, niemand anders!
In het weekendje staan allemaal leuke dingen op de planning. Ze hebben er allemaal best zin in!
Maar niet alles lijkt volgens de planning te verlopen! Elke zus draagt namelijk een geheim met zich mee. Schulden, Zwangerschap, ziekte, overspel of het gevoel hebben dat je man vreemd gaat. De zussen willen het liever niet aan elkaar vertellen. Maar dit weekend zien de zussen aan elkaar dat er dingen niet kloppen. Kunnen ze nadat ze hun problemen delen nog wel van elkaar houden? Kunnen ze elkaar nog wel als dezelfde persoon zien?

Je leert elke zus stapje voor stapje beter kennen. Je zou ze het liefste een knuffel willen geven en je hoopt dat alles goed komt voor ze.
Op sommige momenten zit er zelfspot en humor in. Op andere momenten raken hun verhalen je zo, dat je toch wel even diep moet slikken. Het is een emotionele achtbaan, voor de personages, maar ook voor de lezer. Dit maakt het een echte pageturner en je kunt het bijna niet meer wegleggen. Je moet weten hoe het verder gaat met de zussen en wat er allemaal nog meer gaat gebeuren. Het is ook spannend om te lezen hoe het verder gaat. Want dat er dingen opgelost moeten worden is je als lezer erg duidelijk! En je krijgt er een warm gevoel van, dat vind ik ook erg bijzonder altijd, dat een verhaal je goed raakt!

Een van de zussen greep mij het meeste aan. De angst voor wat er komen gaat, wat haar nog te wachten terwijl ze ziek is. Hoe moet het verder?

Alle zussen moeten een besluit nemen over hun leven. Het komt voor sommige mensen waarschijnlijk ook erg dichtbij. Ik zelf heb geen broers of zussen, maar door dit te lezen, kom je er toch achter hoe het zou voelen. De liefde van een zus is heel bijzonder.
Het leest echt vlot en de hoofdstukken zijn steeds kort. Elke zus komt aan het woord en je ziet hun samenzijn dan door haar ogen. Boven elk hoofdstuk staat precies welke zus er aan het woord is.
Het klinkt misschien raar, maar dit boek zou ik zomaar als een toneelstuk willen zien. Ik ga vaak naar het theater en dit zou daar echt niet misstaan! Het is een verhaal dat je meeneemt en je zit er helemaal in. Ik ben blij dat ik deze roman mocht lezen. Dit is een echte aanrader! 4****

 

 

 

 


Onno-sven Tromp – Fantoomregen 

uitgelezen op:14/6/2017

Peter van Vriesland gaat naar Tanzania. Daar moet hij een hulpproject zien te redden.  Hij komt terecht op plaatsen die niet erg toeristisch zijn. Hotelkamers zijn vies. Het eten valt tegen. Hij ziet met eigen ogen dat mensen arm zijn. Toch willen ze graag geld verdienen. Het noodlot lijkt hem te achtervolgen op zijn reis. Hij rijdt mee met wegpiraten, krijgt vreemde ziektes en komt terecht bij een genezer.  Eenmaal op zijn bestemming aangekomen komt hij erachter dat er iets goed mis is.

Hij geeft niet op en wil alles uit de kast halen om zijn verblijf in Tanzania tot een goed einde te brengen. Maar in Afrika is alles anders. Je voelt met hem mee.

De cover is prachtig. De sfeer van het boek komt zo goed naar voren.  Het zou zomaar een scène uit het boek kunnen zijn.

De titel is ook erg mooi gekozen.  Het gaat je duidelijk worden. Ik vind het altijd geweldig als een titel echt bij het boek past. En deze titel is perfect gekozen!

In dit boek zit veel humor. Ik heb af en toe echt enorm moeten lachen. Het is heel apart dat dit verhaal met je emoties aan de haal gaat. De auteur zet je ook aan het denken. Wij hebben het namelijk erg goed hier. In Tanzania moeten mensen overleven.  Soms doen ze elkaar dingen aan, waar wij enorm van schrikken.  Ze doen alles voor een beetje geld. Wij kunnen het ons niet voorstellen .

De auteur heeft zelf in het land gewoond en dat kun je aan alles merken.  Ik vraag me nu wel af of hijzelf ook naar die kapper in zijn verhaal is geweest . Ik geef het 4 dubbel en dwars verdiende sterren. Ik hou van dit soort  verhalen!


braziliaans goud

Nelleke Posthumus Meyjes- Braziliaans Goud

uitgelezen op 15/5/2017

Dit is een roman over een bijzonder meisje uit Brazilië. Ze heet Serafina en heeft het Syndroom van Down. Een Nederlands stel adopteert haar, als ze 4 maanden oud is. Serafina is geboren in de sloppenwijken van Sao Paulo en ze is ongewenst. Je gaat mee door het leven van deze baby tot en met ze een jaar of 12 oud is.

Haar (adoptie) moeder laat je kennis maken met hun drukke leven en deelt veel bijzondere mooie, grappige momenten over haar dochter. Het is een handenbindertje: Serafina, maar je voelt dat haar moeder zielsveel van haar houdt. De liefde van een moeder is prachtig om over te lezen en te voelen.

Veel humor, veel geduld, veel mooie momenten, schaamte en doorzettingsvermogen!

Je ziet ook stukjes door de ogen van Serafina: Hoe ziet zij de wereld en de mensen om zich heen? Het is een mooie kijk op de wereld en echt origineel om stukjes door haar ogen te lezen!

Haar biologische moeder komt ook af en toe voorbij. Hoe Serafina verwekt is en waarom ze is afgestaan.

Ook Serafina haar broertjes komen aan het woord. Iedereen laat zien hoe het leven er uit ziet met Serafina. Zelfs de leraren op school vertellen over haar. Het is van alle kanten beschreven, zodat je een heel goed beeld krijgt over het leven en de impact die dit meisje heeft/maakt op mensen!

Het is zo ontroerend op papier gezet, je moet wel van deze mensen gaan houden. Ook zit er echt veel humor in, dat maakt het verhaal best luchtig. Terwijl het toch een heftig verhaal is. Maar op deze manier is het toegankelijker en het leest echt vlot weg. Ik heb nog nooit een boek gelezen dat over dit topic gaat. Vind het daarom ook echt zo bijzonder mooi! Het is altijd een soort taboe, hoe mensen naar kinderen met Downsyndroom kijken en hoe ze ermee omgaan. Ze hebben misschien ook een gebruiksaanwijzing, maar zien alles op een andere manier. En die manier vind ik echt mooi om kennis mee te maken. Je krijgt een kijkje in de geest van Serafina en in haar dagelijkse leven.

Het grote thema is toch echt: Liefde. Wat liefde is, hoeveel je van iemand kunt houden. Maar ook de ergernissen en de vermoeidheid die je kunt krijgen als je van iemand houdt. Het heeft een aantal verschillende kanten. Toch is liefde onvoorwaardelijk en vergeef je iemand die anders is of fouten maakt. Juist omdat je van deze personen houdt.

Het boek heeft mij echt ontroerd en laten lachen, tot de tranen over mijn wangen rolden. En dat is echt heel apart. Af en toe wist ik niet of ik moest lachen of huilen. Emotioneel gezien heeft het me diep geraakt. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden. Verdriet en humor liggen dichter bij elkaar dan je denkt. Dit boek bewijst het!

Ik geef het boek 5*****


huisje

Roos Schlikker – Huisje Boompje Beest

uitgelezen op: 10/5/2017

 

In deze Vinex buurt wonen zo op het eerste gezicht keurige burgers. Maar als je door zo’n straat heen rijdt met je auto, weet je niet wat er zich achter de gesloten deuren afspeelt.  Joris  en Lydia wonen er al jaren. Hun leven kabbelt voort. Als ze dan een nieuwe buurtbewoner krijgen, die er eigenlijk past. Hij is alleenstaand. Waarom wil deze man in hun wijk wonen? Ze gaan zich steeds meer dingen afvragen. Wie is deze man? En waarom is hij alleen? Angst is nieuw voor deze buurtbewoners, ze hadden altijd veel vertrouwen in elkaar. En voelden zich veilig in hun buurt.

De buren hebben onderling allemaal hun problemen. De een heeft last van een doordringende strontlucht in de tuin. De ander leegt zijn darmen in de tuin van de buren. De een heeft last van zijn opdringerige buurmeisje. De ander heeft geen idee wat zijn dochter allemaal uitvoert. Ze denken elkaar goed te kennen, maar niets is minder waar!

Het boek heeft een zeer grote dosis humor, waardoor je verder leest. Dit is op sommige momenten zo grappig, dat je in een deuk ligt. Toch zijn er ook een aantal bloedserieuze momenten. Maar de humor overheerst. Toch blijft het een boek zonder echte diepgang. Omdat veel buurtbewoners bepaalde dingen niet willen zien en anderen juist veel te ver gaan. Het zijn twee uitersten. Iets meer evenwicht had geloofwaardiger overgekomen. Een band krijgen met de personages is bijna niet mogelijk. Je neemt een beetje afstand van ze, omdat je naarmate je ze leert kennen, geen overeenkomsten met deze mensen hebt, of voelt.

Je gaat wel iets anders naar je eigen buren kijken. Wat voor geheimen verstoppen zij, achter hun deuren? Wie zal het zeggen. Maar ik ben vooral blij, dat ik niet zulke buren heb ;-).

De titel is helemaal perfect. En de cover vind ik ook goed bij het verhaal passen. De hoofdstukken zijn kort en het leest echt vlot. En er moet een nieuw genre komen voor boeken met humor. Ik noem het dan ook een humorroman. Ik vind het dan ook een luchtig tussendoortje.  Ik geef het 3***

 


huis van glas

Len Vlahos – Huis van Glas

uitgelezen op: 5/5/2017

Deze Roman zit vol met humor, verdriet en wantrouwen. Maar toch zit er een vorm van horror in. Het is een zeer aparte vorm: Een hersentumor. Een hersentumor die zijn eigen leven gaat lijden.

Als Jared erachter komt dat hij nog maar kort te leven heeft, neem hij een besluit. Hij gaat er voor zorgen dat zijn vrouw en dochters goed verzorgd achterblijven. Hij zet zijn leven te koop online. En hoe gek het ook klinkt: Er zijn mensen die er tonnen geld voor over hebben. Hij gaat in zee met een televisiekanaal. Deze betalen zijn gezin miljoenen als ze hem mogen volgen tot aan zijn dood. Een nieuwe soort reality tv. De kijkcijfers zijn gigantisch goed. Mensen kijken graag naar andermans ellende. Al gauw takelt Jared af. Zijn gezin is het zat, al die camera’s. Ze zijn opgesloten in hun eigen huis. Ook heeft Jared gezegd dat hij euthanasie wil plegen en geen levensverlengende toestanden. Maar de katholieke kerk gaat zich ermee bemoeien in de vorm van een non. De Stones komen er al snel achter dat zij hun eigen leven niet meer bepalen. Het TV kanaal heeft de touwtjes in handen.

Wat zou jij doen als je geen inspraak meer had over je eigen lichaam, leven,huis en gezin?

Kunnen ze Jared zijn laatste wens in vervulling laten gaan en hoe gaan ze dat doen?

Jared Stone geeft de tumor een naam: Glio. De tumor kan zelf nadenken en veel dingen lees je door zijn ogen (als hij ogen zou hebben), door middel van herinneringen. De herinneringen van Jared zijn niet meer veilig! Glio eet alles een voor een op. Totdat er niets meer over is van zijn gastheer. Hij wil zijn gastheer worden. Wat heeft deze man een mooi leven!

Het is echt origineel en apart op papier gezet. Op deze manier wordt het thema iets luchtiger. Lachen en verdriet liggen soms best dicht bij elkaar. Door de humor in dit boek, is het ook niet echt een zwaar onderwerp meer. Knap gedaan! Het is echt een mooi verhaal, het raakt je, maakt je boos, laat je lachen en nadenken over deze ziekte. Wat voor inpact heeft het op de familie? Hoe gaan ze er mee om? Waar trekken zij de grens? Het is echt spannend ook. Je moet weten of alles op zijn pootjes terecht gaat komen, of niet……Het voelt alsof je er zelf bij bent, of dat je naar de reality tv show kijkt!

Het boek heeft geen hoofdstukken, maar fases. Soms zijn de fases behoorlijk lang. Je leest er niet zomaar eentje voor het slapengaan.

De humor en zelfspot maken het voor mij een echte pageturner. Deze familie laat je niet meer los!

Ik geef het boek 4****!

 sparks

Nicholas Sparks – De Ontmoeting

uitgelezen op: 4/4/2017

 

Dit is een roman/drama met behoorlijk wat spanning. Mijn eerste kennismaking met Sparks en het smaakt zeker naar meer. Miles Ryan zijn vrouw is om het leven gekomen door een aanrijding met dodelijke afloop. Miles moet nu alleen voor zijn zoontje zorgen. De dader is nooit gevonden. Maar Miles kan geen rust vinden totdat hij weet wat zijn vrouw is overkomen. Hij is Sheriff in een klein stadje in North Carolina. Miles heeft een zeer kort lontje sinds zijn vrouw is overleden.

Jonah (zijn zoontje) kan op school niet goed meekomen en krijgt bijles van zijn nieuwe lerares. Lerares Sarh valt als een blok voor Miles. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe. Sarah heeft ook een geheim, dat ze liever nooit aan iemand wil vertellen. Komt dit geheim tussen hun in te staan?

Miles heeft een zeer kort lontje en gaat de laatste tijd nogal buiten het boekje, als het om arrestaties gaat. Hij wil de onderste steen boven krijgen. De moordenaar van zijn vrouw moet boeten, wat er ook gebeurt.

Je volgt de verhaallijnen van Sara en Miles en ziet het door hun ogen. Je voelt hun gevoelens. Je voelt met ze mee, dat kan niet anders! Het is echt tastbaar op papier gezet!

Ondertussen is er nog een verhaallijn(cursief gedrukt), eentje van de dader zelf. Je wilt weten wie het is, maar de auteur weet het zo goed te brengen, dat je er pas vlak voor het einde achterkomt. Hij zet je steeds op het verkeerde been.

Ook speelt hij met je emoties, het is een spannend verhaal, maar ook moet je af en toe de tissues erbij nemen. Het liefste wil je in het verhaal stappen en deze mensen in de goede richting sturen of ze een zetje geven! Het is vlot geschreven en je vliegt er doorheen. Als het boek uit is, moet je het wel even verwerken. Het is geen verhaal dat je zomaar zult vergeten. Deze blijft je echt bij! Dus ja, ik ga meer van Sparks lezen.

4****

 


 

dewandeling

Sven Cohen Stuart

uitgelezen op: 17/11/2016

Als boekenliefhebber vind ik het altijd leuk als ik een boek krijg, die ik normaal niet zo snel op zou pakken. Even een keer buiten je comfortzone stappen en eens iets heel anders lezen is zo de moeite waard! De Wandeling is een bijzonder boekje.

Arthur is sieradenontwerpen en hij neemt je mee op zijn wandeling door de stad Amsterdam. Het is heel leuk om veel bekende plekjes tegen te komen in het boek. Je ziet het als het ware voor je hoe en waar hij loopt. Hij is onderweg naar zijn halfbroer waar hij een afspraak mee heeft. Onderweg komt hij bijzondere mensen tegen. Maar maakt hij ook van alles mee. Zoals dat er een terreurdreiging is en alle mensen een winkel in vluchten. Daar zit hij met een soldaat van het leger des heils. Zij is erg openhartig over haar verdrietige verleden. Hij raakt haar kwijt nadat de winkel weer veilig is en hij weer verder gaat met zijn wandeling. Hij komt haar nog een paar keer tegen op zijn wandeling en zij heeft hem diep geraakt.

Hij denkt veel terug aan zijn eigen verleden. Deze is ook behoorlijk zwaar te noemen. Er lijkt van alles mis te gaan op zijn wandeling. Hij komt een oudere mevrouw tegen die bijna onder de tram terecht komt, door zijn schuld. Met haar heeft hij ook een bijzonder gesprek.

Hoe krijgt Arthur zijn leven weer op de rails? En wat is er toch met die Heilsoldaat? Je wilt verder lezen. Komt hij ooit op de afspraak met zijn broer aan?

Veel dingen zijn herkenbaar in je eigen leven. Soms zul je op iemand reageren en achteraf denken: Jemig, wat ging ik te keer….En jezelf schamen. Het is een wandeling door het leven van het personage en alle bagage die jij met zich mee neemt.

Soms vond ik het ineens erg poëtisch worden en dan moest ik de zinnen een aantal keer lezen om te bevatten wat er nu stond. Dat is een beetje verwarrend. Het heen en weer schakelen in de tijd ook.

Je denkt er niet over na wat je allemaal ziet op een wandeling en welke levens je allemaal voorbij loopt en wat voor problemen jij zelf niet hebt. Gaat het verleden de hoofdpersoon inhalen? En kan hij er vrede mee sluiten?

Ik vond het vlot lezen en leuk dat het zich in Amsterdam afpeelt. Dat is bekend terrein voor mij en dan zie je alles voor je. Dan voel ik me thuis in een verhaal! De cover is een foto van het centrum van Amsterdam. En de wandeling is als titel perfect.

Ondanks dat het mijn genre niet is vond ik het toch een leuk boek om te lezen.

Het krijgt van mij 3***.


 

 

bewaring%20zonder%20rug

Graham Norton – Bewaring

uitgelezen op: 9/11/2016

Je kent hem misschien wel van t.v.? Graham Norton een man met veel humor en zijn eigen show, heeft een boek geschreven. Een Roman met spanning. Het speelt zich af in een klein Iers dorpje. De mensen leven daar anders dan wij gewend zijn. Ze zijn erg op zichzelf en als er dan iets gebeurt in het dorp, dan praat iedereen erover. Welke duistere geheimen verbergen deze mensen?

Politieagent PJ heeft een eenzaam leven, dat van de een op de andere dag op zijn kop staat. Bouwvakkers vinden botten als ze op de bouwplaats aan het graven zijn. De bewoners missen maar een persoon, maar die is 20 jaar geleden zelf op de bus gestapt. Het kan deze persoon niet zijn toch? Als er later nog iets wordt gevonden staat het dorp wederom op zijn kop. De mensen in dit dorp zijn niet wie ze blijken te zijn. Achter gesloten deuren dragen velen van hun al jaren een groot geheim met zich mee. Je weet als lezer niet meer wie je kunt vertrouwen. Dit is erg goed geschreven op deze manier. Je leert veel over het leven in zo’n klein dorp en het voelt aan als een plattelandsroman.

De cover vind ik erg goed passen. Je ziet het huis, de politieauto en de lichten in het huis aan. Als je goed leest, kom je deze scene tegen in het boek. De titel is ook goed gevonden.

Ik kon er moeilijk inkomen in dit verhaal. Pas na honderd bladzijden kwam ik in het verhaal. Het is ook niet spannend tot die tijd. Je leert de personages en de inwoners van het dorp kennen. Het doet meer aan als een roman. Pas na honderd bladzijden begint er iets meer vaart in te komen en komt er wel wat spanning in. De spanning die je voelt bij een detective. Het is geen thriller in mijn ogen. Graham Norton noemt zijn boek zelf ook een roman. En dat is het! Maar het heeft spannende elementen. Ik noem het dan ook een roman, ben het helemaal met hem eens!

Het is vlot geschreven en heel anders dan ik had verwacht.

Ik heb niet veel van zijn Humor terug kunnen vinden in het boek. Het soort humor waarvan je in een deuk ligt. De humor met het zwarte randje, zit er wel een beetje in. Maar te weinig, naar mijn zin!   En dat had ik wel verwacht. Hij schrijft echt goede romans. Als schrijver is hij heel anders dan op de T.v…… Maar het zijn ook twee verschillende dingen. Toch had ik meer verwacht van dit boek. Ik had meer spanning verwacht en zeker veel humor. Maar omdat je toch wilt weten hoe de vork in de steel zit lees je verder en kom je erachter dat niemand is wat hij/zij op het eerste gezicht lijkt. Een goed debuut! Ik geef het een 7! Dat zijn 3,5 sterren!


 

lust

Iris Blauw- De prijs voor lust

uitgelezen op:3/11/2016

Soms stap ik even uit mijn comfortzone en lees een ander soort boek. Dit is er zo’n een!

En ik ben blij dat ik het gedaan heb, want het was een goed boek.

In het begin van het boek tot op ongeveer de helft dacht ik echt: Is dit wel iets voor mij? Omdat ik toch met rode oortjes zat te lezen. Na de helft sloeg het roer om en ging het van een Romantisch Drama naar echt drama. Een hele andere wending! Dat zag ik niet aankomen. Het einde is zo emotioneel dat ik echt even een traantje moest wegpinken. Waarom? Omdat het me erg bekend voor kwam.

Het verhaal gaat over een vrouw die thuis niet aan haar trekken komt op seksueel gebied. Haar man vindt de dingen die zij wil doen vulgair en doet er niet aan mee. Maar hun relatie komt steeds meer onder druk te staan omdat zij niet gelukkig is met hun seksleven. Haar man Fabian besluit zegt van de een op de andere dag: Misschien moet je het bij iemand anders zoeken, ik kan het je niet geven. En dat neemt ze met beide handen aan. Ze gaat naar een parenclub en daar ontmoet ze een man waar ze al haar fantasieën mee kan uitleven. Maar wordt ze hier nu echt wel gelukkiger van? Ze houdt van haar man, zielsveel, maar kan niet meer stoppen met haar andere leven. Totdat het leven haar inhaalt en ze voor de keuze komt staan…Haar gezin of haar lust?

Lust maakt meer kapot dan je lief is, dat is zeker waar. Kan ze dit allemaal nog goed maken of niet?

Dit verhaal neemt je mee door allerlei emoties: Haat, liefde, lust, verdriet, woede, wantrouwen, drama, erotiek. Het einde is op een manier echt het einde. Definitief. Wel even slikken. Houden jullie de tissues bij de hand? Ik vond het laatste gedeelte echt heel goed! Ik ben niet zo van seks in boeken, maar het hoort wel helemaal bij het verhaal. Ik zou zelf dit soort boeken nooit oppakken in de boekenwinkel, omdat het me echt afschrikt. Maar dit boek is meer dan alleen Lust. Het is een Romantisch Drama! Of een Dramatische Roman. Het kan allebei. Moeilijk in een hokje te stoppen.

Omdat er veel Drama inzit, vond ik het toch een leuk boek om te lezen!

Het boek krijgt van mij 3***.

 


 

bojangles

Olivier Bourdeaut – Wachten op Bojangles

uitgelezen op: 19/8/2016

 

Een jongetje groeit op in een apart gezin. Hij heeft geen doorsnee ouders! Ze hebben een aparte levensstijl en doen alles op hun eigen manier. Ook hebben ze een knettergek en ongewoon huisdier.

Hun fantasie is groot, ze houden van feestjes en van het leven. Mr Bojangles geeft hun leven weer en geeft hun altijd weer energie. Als ze deze plaat opzetten dan vergeten ze de wereld om zich heen! Dan gaan ze dansen en genieten van hun vrije leven. Ze houden niet van gezeur. Daar is al genoeg van op de wereld. Ze leven in hun eigen Utopie. Maar wat zit erachter deze perfecte wereld?

De acties van de moeder worden steeds heftiger. Vader en zoon beginnen zich zorgen te maken. Is ze nu echt de weg kwijt?

Lachen en verdriet liggen heel dichtbij elkaar in dit boek. Heel bijzonder om deze emotionele rollercoaster in te stappen. Het einde is mooi: Je laat gegarandeerd een traantje vallen!

Het maakt echt indruk op je. Geen leven is perfect, ook al ziet het er wel zo uit. Ieder huisje heeft zijn kruisje! Echt een aangrijpend verhaal, waar Mr Bojangles deel van uitmaakt.

En dat liedje blijft in je hoofd zitten. Ik zag het altijd als een vrolijk liedje. Door dit boek, ben ik de tekst ook anders gaan zien. Het heeft twee kanten. Dus ik heb er ook nog iets van opgestoken!

De cursief gedrukte stukjes zijn van de vader. Normaal gedrukt kun je zien door de ogen van de zoon.

Hoe hij de wereld ziet en interpreteert is vaak gewoon ontzettend grappig. Humorvol, je moet echt lachen! Hij legt bepaalde woorden en uitdrukkingen op zijn manier uit. Terwijl het heel iets anders is. Erg grappig, de wereld door de ogen van een kind.

4****


 

hollywood-years

Walther Leigh – Soul in the Wires boek 2

uitgelezen in: zomer 2015

Dit is het tweede boek van The Soul in the wires serie. Walter Leigh neemt je mee vanaf het punt waar het eerste boek stopt. Jon en Peggy zijn in Hollywood en doen er alles aan om mee te kunnen spelen in een film. Het liefste met hun Wing-walk-act. Maar het lijkt niet echt te lukken. Peggy werkt in het hotel Shutters. En Jon werkt aan vliegtuigen en geeft af en toe een les aan een leerling. Ze moeten de eindjes aan elkaar knopen.

Totdat er mensen uit het echte Hollywood opduiken en Peggy opmerken. In het hotel komen veel bekende mensen. Peggy krijgt een aanbod dat ze niet kan weerstaan. Ze maken foto’s van haar en Jon is er niet erg blij mij. Hij vindt dat ze teveel van zijn Peg laten zien. Jonathan komt ook in contact met mensen die hem als piloot willen inhuren voor een film.

Maar roem heeft een keerzijde. Hij komt in contact met drugs (coke) en is zichzelf niet meer.

Dit is ook een keerpunt in hun huwelijk. Bob duikt op, als hij er zin in heeft. Hij is een vriend, maar ook een wolf in schaapskleren.

In dit deel ga je ook mee in het vliegtuig en voel je de stunts. Maar er gaan ook een aantal dingen mis. Deze actie en spanning is echt heerlijk en je voelt zo met Jon mee.

Dan heeft Peggy groot nieuws en staat hun leven echt op zijn kop. Hollywood is een verraderlijke plaats en Jon lijkt niet meer op zichzelf. Hun relatie staat enorm onder druk. Kiezen ze voor elkaar?

Of voor henzelf of hun toekomst? Het is een emotioneel verhaal. Je kunt niet anders dan meevoelen met deze twee bijzondere mensen.

Veel informatie over vliegtuigen en de gang van zaken, van de filmindustrie in Hollywood (in die tijd).

Het eerste boek vond ik spannender omdat er veel Wingwalken in zat. Maar het tweede boek richt zich meer op de relatie van Jon en Peggy en hun drang naar succes. Ze willen het gaan maken in Hollywood.

Ik moest echt een paar traantjes laten op het eind. Damn! Het derde boek wil ik ook zeker lezen, want ik wil echt weten hoe het verder gaat.

Qua cijfer zit ik op een 7. Dat zijn 3,5 sterren!


 

fredtriep

Fred Triep – De Katalysator

uitgelezen op: 27/04/2016

Er staat roman op dit boek, maar ik vind dat het ook zeker spanning heeft in de vorm van een thriller!

Karel en Isabel kennen elkaar van hun werk. Ze werken bij dezelfde uitgeverij. Daar ontdekken dat ze een gezamenlijke passie delen: Wandelen. Ze gaan samen op pad richting de grens van Duitsland en leren elkaar steeds beter kennen. Karel valt als een blok voor haar. Net als hij denkt dat het wel goed zit tussen hun……Gaat het mis. Toch gaan ze nog samen wandelen in Noorwegen. Met zijn viertjes, hij, Isabel en Martin en ook Karel zijn oude wandelvriendin gaat mee. Karel is stik jaloers en krijgt allerlei ideeën in zijn hoofd. Er zou Martin zomaar iets kunnen overkomen,tijdens de tocht door de bergen in Noorwegen, toch? Wat jaloezie allemaal niet te weeg kan brengen. Karel en Martin zijn net twee kemphanen. Maar ergens snap ik Karel toch ook wel. Het zit hem niet mee, met de vrouwen. Dit boek neemt je mee door verschillende emoties. Liefde, passie, haat, jaloezie en wraak. Maar kun je met jezelf leven als je het écht gaat doen? Dat is nu juist de vraag.

Het is niet super spannend, maar wel mooi beschreven.

Korte hoofdstukken. Je kunt echt merken dat de schrijver veel over wandelen afweet.

De titel vond ik apart, maar ik snap nu het effect van de katalysator in dit boek.

De cover vind ik ook goed bij het verhaal passen. Het plot was goed en het boek was snel uit! Het is ook niet zo dik, maar er gebeurt genoeg.

Ik geef het 3 verdiende sterren!


 

albert-moet-naar-huis-670x1024

Homer Hickam – Albert moet naar huis

uitgelezen op: 31/3/2016

Dit is een super grappige roadtrip met een bijzonder stel mensen…. En hun krokodil (NEE, het is een alligator) Albert en een Haan zonder naam. Het speelt zich af in de tijd van de Grote Depressie in Amerika. Dus het was een andere tijd. Elsie kreeg Albert als een huwelijkscadeau van een oude vlam. Homer is het zat en hij vraagt Elsie om een keuze te maken. Of de Alligator gaat weg, of hij vertrekt. Zo simpel is het. Elsie besluit om Albert naar huis te brengen. Maar dat is aan de andere kant van het land: Florida. Onderweg komen ze allerlei vreemde figuren tegen en ook een aantal bekende auteurs uit die tijd. Ze raken betrokken bij een bankoverval, een explosie in een fabriek en proberen een orkaan te doorstaan. En dat is lang niet alles!

Het is geschreven met veel humor en ook fantasie.

De schrijver zelf zegt: ik zeg graag dat alles waar is in dit boek, behalve de delen die niet waar zijn, maar op een of andere manier toch waar zijn! Het zet je fantasie aan het werk en je ziet alles zo voor je gebeuren. Albert en zijn “ouders “, zijn ook te bewonderen in een film. Ze dachten een snelle reis te maken en Albert, los te laten in zijn natuurlijke habitat. Het mijngebied waar Elsie en Homer wonen is gewoon zijn thuis niet. Maar Elsie heeft er steeds meer moeite mee, naarmate ze Orlando naderen. Ze vindt het ook helemaal niet erg, dat de reis af en toe vertraging op loopt.

Dit is wat er kan gebeuren als je een Alligator probeert op te voeden en hem dan meeneemt op een roadtrip. Albert is gewoon lief. Je mag hem aaien en op zijn buik kroelen. En hij luistert ook goed naar Elsie. De relatie tussen Homer en Albert is ingewikkeld.

Op deze roadtrip leren ze elkaar beter kennen. Houden ze echt van elkaar?

Stel je eens voor dat je een auto ziet rijden, met een man achter het stuur met een haan op zijn schouder, daarnaast zit zijn vrouw. En achterin zit een Alligator in een soort badkuip, naar buiten te kijken en misschien zegt hij wel op zijn manier gedag. Zou je dan opkijken? Of denk je, ja hoor!!!!! Het is een enthousiast dier die Albert. Maar hij is ook dol op de liefde van zijn familie en geeft dat ook terug.

Homer en Elsie hebben echt bestaan. De schrijver van dit boek is hun zoon. Zij hebben in de loop van hun leven, het verhaal over de roadtrip stukje voor stukje aan hem verteld. Homer en Elsie doen mij denken aan een koppel dat ik zelf ken. Zij zijn het ook vaak niet met elkaar eens. Ik zag dus steeds deze mensen voor me. En ik ben er zeker van dat zij ook zeker 60 jaar samen zullen zijn.

Het zijn korte hoofdstukken, (per onderwerp of voortgang van de reis) in de verhalen zoals de schrijver het zich herinneren kan!

Ze blijven maar uitleggen dat Albert een Alligator is, niemand ziet het verschil.

Slick en Huddie duiken ook steeds weer op. In elk stadje waar ze stoppen zijn deze twee criminelen er weer. Dat vond ik een zeer apart stukje, iedere keer weer!

Er staan ook nog foto’s in van de familie Hickam en Elsie. Erg leuk en zo krijgen ze toch een gezicht!

Het heeft me doen lachen en ik heb er van genoten. Een heerlijke roman met fantasie (op zijn Nederlands ;-)), die het lente gevoel bij mij naar boven heeft gebracht. ( Het weer is daar nogal warm). Ik geef het boek 4 ****


 

ketting

Slaone Crosley – De Ketting

uitgelezen op: 6/3/2016

Dit verhaal is een roman met spanning. Het is niet echt in een hokje te stoppen.

Het gaat voornamelijk over 3 oude studievrienden. Ze komen elkaar na jaren allemaal weer tegen op een bruiloft. Het gaat ze allemaal niet echt voor de wind. Victor valt in slaap op het bed van de bruid haar schoonmoeder. Als hij ontwaakt, zit de schoonmoeder in de kamer op hem te wachten. Ze laat hem al haar juwelen zien en een ketting. Maar niet een echte ketting, nee een tekening. Het zou haar ketting zijn geweest, maar door Nazi- Duitsland is het door de man waar ze verliefd op was ergens verstopt. Hij heeft nooit kunnen vertellen waar, zij heeft het nooit in de handen gehad of in het echt gezien. Het noodlot slaat toe en de familie wil de juwelen van Moeder terug hebben. Het hele verhaal laat hem maar niet los en hij besluit de Ketting te gaan zoeken. Zijn vrienden Kezia en Nathaniel maken zich zorgen om hem. Hij is nogal depressief en ze vertrouwen het niet meer. Ze gaan hem achterna en komen net als Victor in Frankrijk terecht.

Ze komen erachter dat ze niet meer de personen zijn, die ze in hun studie tijd waren. Kezia is nog altijd verliefd op Nathaniel. En Nat lijkt alleen maar van zichzelf te houden. En van alle vrouwen die mooi zijn….En hij kan ze ook vaak gemakkelijk nog krijgen ook. Victor is al sinds hun studietijd smoorverliefd op Kezia. Maar zij niet op hem. Toch zijn ze zeer close. Maar hij droomt van meer. Zij kan hem dat onmogelijk geven. De drie vrienden zijn niet tevreden met hun leven en hun werk. Het wordt een soort roadtrip. Het zorgt voor ongemakkelijke momenten. Maar ook veel humor. Donkere humor. Grappige humor. Harde humor. Droge Humor. Het boek is echt op een zeer humoristische manier geschreven. Het maakt dat je er echt doorheen vliegt.

Het eerste deel van het boek , leer je echt de 3 personages goed kennen. Je komt te weten hoe ze denken en hoe ze dingen zien. Na de bruiloft gaat het verhaal een heel andere kant op. Dan komt het spannende stuk erin. Gaat Victor de Ketting vinden?

De hoofdstukken zijn vaak kort, maar ook een paar hele lange. Elk hoofdstuk zie je door de ogen van een van de personages.

De titel is duidelijk. De cover kan ik niet helemaal plaatsen. Ik moet steeds denken aan de hotelkamer in hetzelfde motief aangekleed en het Servies in het Chateau. Geen idee of het daar mee te maken heeft?

Ik vind het een soort Friends, maar dan 10 jaar later. Zouden Ross en co, ook zo van elkaar vervreemd zijn, als ze na al die jaren elkaar weer tegen komen? Ik denk dat het net zo zal gaan. Het Friends gehalte vond ik erg leuk, vooral omdat de situaties af en toe gewoon echt hilarisch zijn.

Een lekkere Roman om te lezen! 3,5 sterren!


 

soulinthewire

Walter Leigh – A Soul in the wire ,book 1

uitgelezen op : 2/2/2016

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een mooie roman heb gelezen. Maar bij deze kon ik meteen wegdromen. Ik lees vaker in het Engels, maar dit boek had me echt meteen in zijn greep.

Het gaat over een jongeman Jonathan Pryce. Hij vecht mee in de eerste wereldoorlog en vliegt in een gevechtsvliegtuig missies boven Frankrijk. Hij overleefd de oorlog, maar komt thuis met een verschrikkelijk trauma en een schuldgevoel. Zijn laatste momenten in de oorlog wil hij liever vergeten. Eenmaal thuis in Amerika probeert hij zijn draai te vinden, maar het lukt niet echt. Totdat hij verliefd wordt op het mooiste meisje uit zijn dorp, Peggy. Ze zijn voor elkaar gemaakt. Het lot zorgt ervoor dat Jonathan een Penny-vliegtuig tot zijn beschikking krijgt. Hij gaat met Peggy vliegen en zij is meteen verkocht. Het leven op de boerderij vinden ze beiden lang zo mooi niet als het vliegen. Ze proberen wel te settelen, maar de lucht roept ze. Dus gaan ze met hun vliegtuig steden langs en bieden mensen ritjes aan tegen betaling. Hun dromen gaan steeds verder. Het is het begin van het tijdperk van de luchtshows en het wingwalken. Ze zijn een vliegend circus aan het worden. Onderweg maken ze van alles mee. Emotionele dingen, maar ook worden ze bedrogen en is hun leven in gevaar. Het is echt een avontuurlijk verhaal en het voelt alsof je met ze op reis bent!

Ze moeten een keuze maken: Blijven ze vliegen of kiezen ze voor het thuisfront?

Het is een roman met spanning en je komt veel te weten over vliegen en vliegtuigen.

De titel is echt mooi gevonden. Het betekend in het Nederlands De ziel in de bedrading. Dat is de ziel van een vliegtuig. Een piloot moet zijn vliegtuig echt goed kennen en aanvoelen om veilig te zijn in de lucht. Dat de schrijvers van dit boek veel kennis hebben over vliegtuigen dat is te merken!

Leest erg vlot, korte hoofdstukken….Voor je het weet is het boek uit en moet je wachten op deel 2. Ik kijk uit naar nog meer avonturen van Jonathan en Peggy. Ik heb ze echt in mijn hart gesloten. Peggy is een vrouw met ballen en Jonathan is smoorverliefd en wil haar tegen alles beschermen. Maar Peggy kan haar eigen boontjes wel doppen. En in die tijd keek men vreemd op naar vrouwen met pit. Girlpower Peggy;-). Ze is echt mijn favoriete karakter en durft zoveel.

Jonathan wordt geplaagd door iets verschrikkelijks, wij zouden het nu Post traumatische Stress noemen. Hij kan het niet loslaten, dit zorgt voor gevaarlijke situaties.

 

5 sterren*****


 

mijn hart.png

Jasmine Warga- Mijn hart en andere zwarte gaten

uitgelezen op: 31-12-2015

Dit was mijn allerlaatste boek van 2015. Ik ben blij dat ik dat kon doen met deze bijzondere Young Adult. Het is een zeer emotioneel verhaal. Het kan iedereen overkomen, de vraag is alleen, heb jij het door of kunnen ze het verborgen houden?

Het verhaal gaat over Aysel. Ze woont bij haar moeder en haar nieuwe man. Haar moeder heeft twee kinderen met Steve. Ze is dol op haar broertje, maar haar zusje heeft ze niet zoveel mee. Haar vader heeft iets verschrikkelijks gedaan en iedereen behandelt haar alsof ze een monster is. Die blikken en starende mensen, ze heeft er genoeg van! Aysel wil niet meer verder leven, ze besluit er een eind aan te maken. Maar ze wil het niet alleen doen. Dus zoekt ze het internet af en komt ze op een site terecht waar je een zelfmoordpartner kunt vinden. Je pleegt dan samen zelfmoord. Ze ziet een advertentie staan van een jongen die niet zo ver weg van haar woont en besluit hem te gaan ontmoeten. Roman is een jongen met zijn eigen geschiedenis. Hij wil ook niet meer verder leven. Hij wil er een einde maken op de sterfdag van zijn zusje. In het boek tellen ze dus de dagen af in hoofdstukken. Je weet dat het einde eraan zit te komen. Maar Aysel krijgt zo haar bedenkingen als ze Roman beter leert kennen. Wil ze nu echt niet meer leven of is hij een reden om te willen leven? Maar hij heeft geen bedenkingen, dus kan ze hem zo ver krijgen dat hij er ook over na gaat denken?

De hele tijd heb je het gevoel dat het een race tegen de klok is. Het is hartverscheurend en zet je hart tegelijkertijd in vuur en vlam! Het is een heel dubbel verhaal. Je snapt dat deze tieners gebroken zijn. Maar kun je dit soort mensen nog wel in elkaar lijmen? En is het dan blijvend goed, of een tijdbom die op ontploffen staat? De meeste mensen die zelfmoord willen plegen, die zeggen er niets over tegen de mensen die van hun houden. Deze twee jonge mensen nemen alleen elkaar in vertrouwen. De dood is toch een eng ding, en ben je er echt wel klaar voor? Wat gebeurt er met je als je sterft? Het zijn vragen waar we allemaal het antwoord op willen weten. Maar dat blijft een mysterie.

Het is een aangrijpend en prachtig verhaal, geschreven met de nadruk op emoties. Emoties komen zeker los bij je, dat kan ik garanderen! Het liefste wil je deze mensen een knuffel geven en zeggen: Je bent niet alleen. Er zijn ook mensen die je niet s kwalijk nemen! Deze twee tieners voelen zich zo schuldig en bekeken, dat het leven voor hun een groot zwart gat is. Maar wat gaat er gebeuren als er een klein vonkje in hun depressieve leven ontstaat? Is het vonkje dat hun leven kan redden, of niet?

Het is geschreven in vlotte taal, leest als een trein. Voor je het weet is het boek uit. En ik vond het een spannend en sterk plot.

De titel en de cover passen heel goed bij het boek. Er zit ook een goede dosis humor in. En dat gaat heel goed samen met het best wel heftige Thema in dit boek. Het maakt het boek wat luchtiger en door de humor en de zelfspot, moet je ook gewoon lekker lachen. Het is een emotionele rollercoaster. Een goede afsluiting van 2015 voor mij. Dit boek blijft me nog heel lang bij.

Ik geef het boek 4 sterren****, het is origineel en heeft mij ook, in mijn hart geraakt! 

ivanov

Hanna Bervoets – Ivanov

uitgelezen op: 29/12/2015

 

Ik kreeg de kans om dit manuscript te lezen en dacht: Ja, dat is echt iets voor mij!

En daar had ik gelijk in. In het begin zijn het twee verhaallijnen. De eerste gaat over een man die mensen met apen wil kruisen en andersom. Hij gaat erg ver met zijn vreemde praktijken en er vallen onschuldige slachtoffers, zowel apen als mensen. Van deze man gaan mijn haren overeind staan. Hij wil een nieuw ras maken. Deze man heeft echt bestaan en rond 1931 is er niets meer van zijn onderzoek vernomen. Wat is hem overkomen?

De tweede verhaallijn gaat over Felix. Hij is gay en gaat een jaar naar Amerika om te studeren. Hij wil dolgraag journalist worden. Als hij Lois ontmoet staat zijn leven op zijn kop. Hij komt dan in een wereld terecht…..Wil hij dat eigenlijk wel? Hij ruikt een goed verhaal en besluit erachter aan te gaan. Zo komt hij in de wereld van Ivanov terecht. Hij komt ook dichtbij een van zijn grootste angsten: Aids. Maar is er misschien een oplossing om deze ziekte de wereld uit te krijgen? En hoe ver mag men daarin gaan? Wat is ethiek? En wanneer ga je die grens over en kun je nooit meer terug?

Dit gedeelte speelt zich af in de jaren 90. De tijd dat Aids een groot taboe was en een ziekte die alleen gay-mensen zouden krijgen. Men wist er nog niet zoveel van af. Daarom deed men veel onderzoek. En gingen daar misschien, echt veel te ver in!

Je volgt Felix en zijn leven op college en zijn onderzoek om het ultieme artikel te schrijven. Het is door zijn ogen gezien en hij heeft best veel zelfspot en humor! Spannend is het niet, maar wel mysterieus, je wilt toch echt weten waar het heengaat. Als de verhaallijnen dan samenkomen en je snapt wat het met elkaar te maken heeft, lees je deze roman in een ruk uit.

Geschreven in vlot Nederlandse met af en toe Engelse zinnen en uitspraken tussendoor. De ene verhaallijn is cursief gedrukt, de andere normaal. Ik heb het met plezier gelezen en heb haar andere boeken opgezocht! Ik moet zeggen: Die lijken me ook wel wat. Allemaal een mysterieus tintje of Wetenschappelijke/SF-achtige verhalen in de vorm van een roman.

De cover vind ik alles behalve mooi. Ik zou het boek nooit oppakken in de winkel omdat ik de tekening voorop me echt niet aanspreekt. Van de titel zelf zou je ook niet het verhaal verwachten, dat ik net beschreven heb!

Het was alweer eventjes geleden voor mij: Een roman lezen. Dit is originele roman met wetenschappelijke SF. Het is niet echt in een hokje te duwen. Dit boek kwam als een verrassing en ik ben blij dat ik het mocht lezen! Als ik het sterren mag geven, dan zijn dat er 4****. 

gerechtigheid-mark-van-dijk-boek-cover-9789492306012

Mark van Dijk- Gerechtigheid

uitgelezen op: 16/12/2015

De ultieme wraak nemen! Heb je daar wel eens over nagedacht stiekem? Daisy in ieder geval wel. Zij heeft nu de middelen om voor eens en altijd haar verleden achter zich proberen te laten en gerechtigheid te krijgen. Ze heeft een verschrikkelijk verleden. Ze is jaren door haar vader in elkaar geslagen, haar moeder stond erbij en keek er naar. Of, ze was er gewoon helemaal niet en liep weg als het uit de hand begon te lopen. Daisy heeft heel veel fysiek geweld voor haar kiezen gekregen in de periode dat ze nog klein was, tot ze het huis uitging. Ook in de liefde treft ze het niet. Een vriend die haar in elkaar slaat, ze besluit dat dit haar nooit meer mag overkomen. Als ze dan in haar huis een geheime ruimte in de kelder ontdekt,  staat haar leven op z’n kop. Daar vinden ze (zij en haar beste vriendin Femke) een fortuin aan goud en andere waardevolle spullen. Met geld kun je immers alles kopen toch? Dus ook de gerechtigheid die ze nooit gehad heeft. Het is nu eindelijk tijd om genoegdoening te krijgen en ze hun verdiende loon te geven!

Ze doet het op een slimme manier en zorgt ervoor dat ze niet te traceren is. Femke helpt haar hier grotendeels bij. Vooral het verleden van haar zusje is enorm interessant. Wat is die meid toch overkomen? Je wilt het gewoon weten! En Femke zelf ook. Het is alsof je er zelf bij bent!

Stapje voor stapje kom je er achter wat ze met deze slachtoffers van plan is.

Het verhaal is op een aparte manier op papier gezet. Daisy schrijft in het eerste deel over haar zoektocht naar gerechtigheid en haar wraak. Het tweede deel kom je alles te weten over haar verleden en wat haar slachtoffers allemaal hebben aangedaan. Uiteindelijk was zij zelf ook een slachtoffer en is ze nooit geholpen. Je kunt alleen maar met haar meevoelen!

Dit verhaal lees je door de ogen van Daisy. Heel bijzonder dat de schrijver Mark in de huid kruipt van een vrouw. Je merkt daar echt helemaal niets van. Het is alsof Daisy voor je zit en je dit verhaal aan het vertellen is. Ik kon het niet wegleggen. Het is dat ik andere dingen moest doen tussendoor, anders had ik het in een ruk uitgelezen. Spannend, aangrijpend en emotioneel boek!

De cover is een losse omslag met een hardcover aan de binnenkant. Het boek ziet er prachtig uit. De titel past gewoon perfect bij het boek. Maar ik zou er wel een vraagteken achter willen zetten, in mijn gedachten. Want wat is gerechtigheid? Daar denkt iedereen anders over. Je krijgt immers altijd wat je toekomt, toch? Of moet je het heft in eigen handen nemen, zoals Daisy in het boek doet?

Ik ben normaal niet echt een roman lezer. Maar dit boek bevat ook thrilleraspecten en zeker ook een vleugje horror. Wat er met de hoofdpersoon gebeurt is niet niks. En wat zij (Daisy) zelf doet, is ook hardhandig wraak nemen. Maar ik heb daar enorm van genoten. De ultieme wraak heeft ze echt wel genomen. Maar of het Gerechtigheid is? Dat moet je zelf bepalen door het boek te lezen. Ik heb er gemengde gevoelens over. Heerlijk als een boek dat bij je losmaakt. Aan de ene kant geef je haar groot gelijk en aan de andere kant denk je : Wow, zou je dat nu wel doen? Het sleept je qua gevoel alle kanten op en dat is echt 5 sterren waard! *****


 

nog5dagen

Julie Lawson Timmer – Nog vijf dagen

uitgelezen op: 7/11/2015

Dit debuut is echt aangrijpend! Het verhaal raakt je diep en je kunt het niet meer wegleggen!

Het boek heeft twee verhaallijnen: Mara en Scott.

Het gaat over Mara, ze is 42 jaar oud en heeft de ziekte van Huntington. In de toekomst gaat de ziekte het van haar winnen, het is een ongeneeslijke ziekte. Maar ze wil niet langzaam aftakelen. Dat kan ze haar familie niet aandoen. De titel: nog vijf dagen moet je daarom dus ook letterlijk nemen. Het zijn haar laatste vijf dagen. Ze gaat langzaam van iedereen afscheid nemen, terwijl ze nog vrij goed van geest is. Ze heeft het er echt moeilijk mee want ze houdt ontzettend veel van haar dochtertje Laks(hmi) en haar man Tom. Wat zou jij doen als je nog maar vijf dagen had?

Scott en Laurie spenderen hun laatste vijf dagen met hun pleegzoon Curtis, zo gezellig als ze kunnen. Daarna gaat hij weer terug naar zijn moeder. Scott en Laurie verwachten zelf hun eerste kindje. Maar Curtis heeft veel indruk gemaakt en Scott is hem als zijn eigen zoon gaan zien.

Mara en Scott kennen elkaar van een forum. Daar praten ouders van geadopteerde kinderen over hun leven en hun kinderen. De mensen op het forum kennen elkaar niet echt, alleen maar van bijnaam. Toch zijn ze (h)echte vrienden. Ze geven elkaar advies en troosten elkaar in slechte tijden. Scott en Mara vinden veel steun op het forum en bij elkaar.

Echt enorm aangrijpend hoe deze vrouw tegen deze meedogenloze ziekte knokt. Ik moest echt heel vaak even iets wegslikken. Het is echt vreselijk en horror in de puurste vorm. Deze ziekte tast je hersenen aan. Je krijgt allerlei verschijnselen……. De stemmingswisselingen zijn echt erg, maar wat dacht je van de vergeetachtigheid? En het feit dat je, je eigen lichaam niet meer kunt sturen? En het ergste is, dat je het zelf vaak niet door hebt, maar de mensen om je heen wel. De ziekte is slopend. Het maakt het verhaal nog erger, omdat er mensen zijn die in het echte leven tegen deze ziekte vechten. Ik heb echt enorm veel respect voor de mensen die deze ziekte hebben. Het boek geeft echt een inkijk op hun leven. Omdat je eigen lichaam niet meer te vertrouwen is. En om die controle te verliezen, dat is gewoon gruwelijk!

Huntingon is mensonterend. Je veranderd langzamerhand in een lege huls. Ik snap dat de hoofdrolspeelster zich schaamt. En dat je op een gegeven moment je huis niet meer uitdurft omdat je een lichaam hebt dat niet te vertrouwen is. Mara heeft geen grip meer op haar eigen leven. Ik vind haar zo’n sterke vrouw. Ik weet zeker dat er in het echte leven meerdere Mara’s bestaan.

Afscheid nemen bestaat niet? Nou, dus wel. Dit boek gaat over gedag zeggen. Afscheid nemen van mensen en geliefden. Het is zo levensecht op papier gezet. Het voelt alsof je erbij bent. En juist daarom is het zo’n uitmuntend goed boek! Je wilt deze mensen een hand onder de riem steken. Je wilt ze helpen. Je geliefden laten altijd een stukje achter, dat weet ik zeker! Afscheid nemen bestaat wel! Daar ben ik van overtuigd. En als ik dan nog niet was, dan wel na het lezen van dit boek!

Ik kan uren lang over dit boek doorpraten. Het laat me echt met een diepe indruk achter. Ik kan iedereen aanraden om dit boek te gaan lezen, maar zorg dat de tissues in de buurt staan!

Dikke 5*****.


 

ophetrandje-3d

Katie McGarry- Op het Randje

uitgelezen op: 5/10/2015

Beth is een meisje met een verleden. Je kunt haar trouwens absoluut niet meisjesachtig noemen.

Ze is op het eerste gezicht een skatemeisje met een zeer grote mond. In haar verleden zijn er dingen gebeurt die echt niet goed te praten zijn. Deze hebben haar voor het leven getekend!

Doordat haar moeder absoluut niet voor haar zorgt (maar zij wel voor haar moeder), komt ze diep in de problemen. Haar moeder verliest de voogdij en ze moet bij haar oom gaan wonen. Een oom die ze al jaren niet meer heeft gezien….Een oom die barst van het geld, terwijl zij nooit een cent te makken had. Ze voelt zich absoluut niet op haar plaats in deze omgeving. De wereld van de coole sportjongen en de modelmeisjes. Ze zit ook met haar moeder in haar maag. Ze moet haar moeder zien te redden van haar (moeders) vriendje Trent. Trent gaat echt de dood van haar moeder nog eens worden.

Ze ontmoet in de Taco Bell een jongen, waar ze niets van moet weten. In haar nieuwe leven en op haar nieuwe school duikt hij steeds weer op? Is het voor hem een spelletje? Of is hij serieus?

Beth heeft zo haar duistere geheimen, maar Ryan heeft ze ook. Zijn leven is helemaal niet zo rooskleurig als iedereen denkt. Beth moet niks van hem weten, maar naarmate ze langer in de wereld van haar oom leeft, voelt ze zich steeds meer thuis daar. Maar er lopen gemene mensen rond en die gunnen haar niks. Ze vraagt zich af, of ze ooit wel gelukkig zal zijn.

Ryan lijkt een hele stoere bink, met veel praatjes. Maar of hij ook echt zo is? Of doet hij zich anders voor? Beth weet niet meer wat echt is, dat komt door haar dramatische verleden.

Je leest stapje voor stapje meer over haar verleden. Je kunt niet anders dan medelijden voor haar voelen. Ze heeft geen wind in de rug gehad.

Dit boek heeft me echt geraakt. Het is niet echt in een hokje te stoppen. Ik zou het een drama willen noemen. Maar ze noemen deze Young Adult een roman….Een Dramaroman dus!😉

Beth heeft zoveel meegemaakt, dat je af en toe echt goed moet slikken. Ze is een harde tante, want ze staat op en gaat weer verder. Ze is aan pijn gewend lijkt het bijna wel!

Dit boek heeft twee hoofdpersonages, Beth en Ryan. Beth is een meisjesachtig lettertype. Per hoofdstuk staat er boven door wie zijn/haar ogen je mee kijkt

Er is nog een boek en daar komt een van haar beste vrienden Noah in voor. Het is het verhaal van zijn vriendin Echo en het heet Over de Grens.

Ik vond het heerlijk lezen en vlot ook. Het boek krijgt van mij 4****.


 

roadie

Thomas Acda – Onderweg met Roadie

uitgelezen op: 24/8/2015

Ik ben trots dat ik ambassadeur van dit boek mag zijn! Dit is echt een geweldig grappig boek.

Tijdens het lezen kreeg ik af en toe een lachstuip. Iedereen keek me aan met vragende ogen : Waar heb jij last van? Nou, dit boek is zo grappig, je moet het echt zelf gaan beleven!

Thomas zijn humor spat van de pagina’s af. Absoluut niet weg te leggen. Heb het boek dus ook in een ruk uitgelezen. Veel humor en zelfspot, maken onherroepelijk je lachspieren los.

Het verhaal begint met een zanger, die eerst deel uitmaakte van een duo. Een heel bekend duo in Nederland. Ze stonden bovenaan de hitlijsten en waren veel onderweg naar optredens.

Maar Bob wou ermee stoppen, dus dat vond hij dan ook goed. Stoppen op je hoogtepunt.

Maar hij viel in een diep gat en kon er bijna niet meer uitkomen. Drank, drugs en vervelende exen duiken steeds weer op in zijn leven. Totdat hij Roadie ontmoet. Deze hond is oud en mag niet meer vliegen. Zijn baasjes gaan verhuizen naar Amerika, maar willen de hond wel weer bij zich hebben. Hij besluit de hond te brengen en er meteen een roadtrip van te maken. Het is goed om zijn leven eens te overzien tijdens deze trip!

Hij komt in hilarische situaties terecht, wordt zeeziek, de hond leert autorijden, hij denkt na over de dood en alle mensen die hij verloren heeft en hij komt zelfs Nick (van Nick en Simon tegen in the middle of nowhere). Hij leert weer leven op deze reis. Er zijn zoveel grappige stukjes. Het leukste vond ik toch het feit dat hij zo in de huid van een bekende DJ kan kruipen en het stuk met Art Garfunkel. Zo grappig. De hele roadtrip is een groot avontuur met heel veel humor. Maar toch ook met spijt en een beetje verdriet. Het gaat ook over niet lekker in je (eigen) vel zitten…Het gevecht tegen de kilo’s en slechte gewoontes afleren.

Er zitten aspecten in……Waar ik me toch bij afvraag, is het niet een tikkeltje autobiografisch misschien Thomas? Maar eigenlijk wil ik dat niet weten. Ik zie alles namelijk zo voor me! Ik weet zeker dat dit een geweldige film zou worden met Thomas in de hoofdrol, zeker weten.

De cover past precies bij het boek. De auto, de hond….Echt perfect! De titel ook. Roadie maakt wat mee met deze man!

Ik ben al jaren fan van Thomas en dit boek is gewoon super grappig en vlot geschreven. Korte hoofdstukken.. Je vliegt er doorheen. Het smaakt ook naar meer!

Dikke 5 sterren*****


 

openarmen

Tom Winter – Met open armen

uitgelezen op: 17/8/2015

Dit boek heeft het allemaal…Het is grappig en speelt tegelijker tijd in op je emoties.

Het ene moment zit je te schuddebuiken van het lachen. Het andere moment moet je even iets wegslikken.

Het gaat over Jack en Meredith, een absoluut niet eeneiige tweeling.

Meredith haar man heeft haar verlaten en ze wil hem terug. Jack heeft zo zijn eigen problemen en ook met zijn geestelijke gezondheid gaat het niet goed.

Meredith haar kinderen zijn ook met van alles en nog wat bezig. Luke is een verzamelaar van vreemde objecten. Sigarettenpeuken en, alles gaat zijn verzameling is, maar wel in een afsluitbaar zakje. Ook wil hij graag dode dieren preserveren. Dit soort voor een gigantisch grappig moment in de auto, als hij en zijn zus Jemima met hun vader op weg zijn naar Frankrijk. Ik had echt tissues nodig.

Jemima heeft een ook een vreemde hobby. Ze doet zich op het internet voor als iemand anders. En zoekt een online date. Ze doen alles voor haar. Ze is een gefrustreerde tiener.

Als het gezin er dan achter komt dat opa toch niet dood is en nog blijft te leven, willen ze toch weten wat er aan de hand is! Hun moeder is dementerend dus zij kan het hun niet vertellen. Maar waarom heeft ze dat niet gedaan, toen ze het nog kon?

Dit is echt een supergrappig verhaal, je gaat hier echt goed om lachen! Heerlijk die humor! Soms zijn er momenten dat je niet hoort te lachen, maar je kunt niet anders.

De cover is gewoon heel leuk, dat hondje, die kom je in het boek ook tegen. Zelfs de hond zorgt voor hilarische momenten. Ook de buurvrouw die nog in de tweede wereldoorlog leeft is leuk!

Heerlijke schrijfstijl! 4 sterren****


 

millie-bird

Brooke Davis – De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird

Uitgelezen op: 8/8/2015

Dit verhaal gaat over een meisje van 7 jaar oud: Millie Bird.

Millie is een meisje met heel veel vragen. En ze stelt ze gewoon aan iedereen die ze tegenkomt. Ze vraagt zich zoveel af. Bijvoorbeeld waar je heen gaat als je niet goed, maar ook niet slecht bent. Dat is dan niet de hemel of de hel…Haar vader heeft geen idee en zegt dan: De Ikea? En toen wist ik meteen al dat ik het boek geweldig ging vinden. Het zit boordevol humor, omdat Millie heel anders naar het leven kijkt. Een meisje van 7 jaar oud heeft veel fantasie. Ze heeft ook een Dode Dingen boek. Wat daar instaat, daarvoor moet je het boek echt gaan lezen.

Millie is een apart en vooral een vroegwijs meisje. Je leeft enorm met haar mee. Ze heeft al veel meegemaakt in haar jonge leven.

Haar moeder laat haar achter in een warenhuis. Millie besluit haar moeder te gaan te zoeken. Ze maakt vrienden met Karl de Typist. Hij is een weduwnaar. Hij heeft ook wel zin in een avontuur. Als ze dan Agatha Pantha ontmoeten is hun team compleet. Je volgt ze op een spannende tocht door Australie. Karl en Agatha zijn beiden ver achter in de 80 jaren oud.

Hun persoonlijkheden zijn echt sterk op papier gezet. Ze hebben ieders hun eigenaardigheden, die ook gewoon heel grappig kunt noemen. Ze raken verzeild in kroeggevechten en worden aangevallen door dronken jongeren. Ze hebben het allemaal in zich om te overleven.

Dit boek heb ik in een ruk uitgelezen. Lekker luchtig, grappig, gevoelig en je vliegt er doorheen.

Het leest heerlijk. Het taalgebruik is grappig en soms ook best grof. Maar het past bij de karakters. Er komen af en toe woorden voorbij, waar je enorm om moet lachen.

Ik kan dit boek iedereen aanraden die wel eens goed lachen wil!

4 sterren****.


 

paddy

Jeremy Massey- De laatste vier dagen van Paddy Buckley

uitgelezen op: 17/7/2015

Paddy Buckley werkt al heel lang voor Gallaghers een Uitvaartbedrijf. Hij voelt zich daar helemaal op zijn gemak en zijn werk is zijn leven. Maar dat verandert op het moment dat hij s’nachts naar huis gaat om te slapen. Hij let niet goed op de weg en raakt iemand die de straat oversteekt.

Als hij uitstapt en gaat kijken, blijkt het Donal Cullen te zijn. En hij is dood!

Een van de grootste onderwereldfiguren die Dublin ooit gehad heeft. Hij denkt dat niemand hem heeft gezien en gaat er vandoor. Maar hij knijpt hem flink!

Paddy is een aparte man, maar de laatste vier dagen worden steeds gekker. Net als hij denkt dat het niet gekker kan gebeurt het. Er gebeuren zeer vreemde dingen in zijn leven. Hij weet hi zeker dat hij niet lang meer zal leven als Vincent Cullen erachter komt dat hij Donal (zijn broer) heeft doodgereden. Paddy wordt nerveus,maar krijgt op zijn werk zoveel voor zijn kiezen, dat hij het ook even kan vergeten. Hij moet ook de uitvaart van Donal regelen.

De Cullens gaan over lijken en Paddy werkt met lijken….

In dit boek zit echt goede humor, met een zwart (rouw)randje. De tranen liepen af en toe over mijn wangen. Aan de andere kant is het soms ook verdrietig, je wordt heen en weer geslingerd

De schrijfstijl is echt goed, leest gewoon zo snel en er zit veel vaart in.

Ook de informatie die je krijgt over het uitvaartbedrijfsleven zijn heel interessant. Je leert ook nog dingen bij. De schrijver heeft zelf in de branche gewerkt en dat is te merken. Er zijn dingen die je als buitenstaander niet weet. Zoals hoe het nu echt zit met de as, van een overleden persoon en de crematie. Ik wist dat soort dingen allemaal niet. En er kan van alles fout gaan in deze branche. Laten we hopen dat het niet in het echt gebeurt. Maar ik ben bang van wel. Dit zet je aan het denken! En dat terwijl je hier eigenlijk helemaal niet over na wilt denken…

De cover is gewoon enorm mooi. Past goed bij het verhaal en de titel ook.

Er staat op het boek een roman. Maar ik vind het van alles wat. Het is een kruising tussen The Sopranos en Six Feeth under (de tv – series). Dit boek krijg van mij dan ook 5 dik verdiende sterren. Vond het echt verademend goed! *****


 

tweeling

Victoria Schuurman – Tweelingmuziek

Uitgelezen op: 4/7/2015

Het verhaal begint midden in de oorlog. De Duitsers vliegen over een huis en een tweeling ligt heerlijk te slapen in hun wiegje. Na deze gebeurtenis volg je hun levensverhaal.

Dit is het bijzondere verhaal van een tweeling: Esther en Kristinia. Ze groeien op in een muzikaal gezin. Elk kind (en de ouders) bespelen een instrument in deze familie. Esther krijgt een Cello en Kristinia een Viool. Deze tweeling lijken qua uiterlijk op elkaar, toch is Esther de mooie meid en loopt Kristinia altijd achter op haar zus. Ze zijn qua innerlijk zo verschillend als dag en nacht. Esther is de populaire en Kristinia loopt er een beetje achteraan. Esther schopt het heel ver en heeft een gouden muzikale carrière. Ze zijn niet zo close als de meeste tweelingen. Maar er is toch wel een soort band….En dat is muziek. Als ze 70 jaar oud worden, besluit Kristinia haar eigen show te geven op een groot podium. Dit zorgt voor veel emoties en als lezer, kun je niet anders dan meeleven!

Esther en Kristinia kijken beiden terug op hun leven. Dat zijn de stukken tekst die gewoon gedrukt zijn. Ook vertellen zij over het nu: Dat staat cursief gedrukt en er staat steeds een naam boven. Je komt erachter hoe zij elkaar zien. Deze zussen zullen je een andere kijk geven op muziek maken. Wat het met je doet als je succesvol bent- en wanneer dat niet het geval is.

Het speelt zich dus af in het verleden en het nu. Je moet af en toe wel een beetje omschakelen. Het leest vlot en ik vond het echt een mooie roman. De liefde voor muziek, brengt mensen samen. Muziek is universeel.

4 sterren****


 

verbannen

Oele Steenks – Verbannen Uit Zweden

uitgelezen op: 6/6/2015

Dit boek speelt zich af in een oer-Hollandse wereld. De Tuinderwereld van kassen, tomaten en bloemen. Het is een enorm hard bestaan en hard werken. Oliver groeit op in deze wereld. Zijn vader lijkt op James Dean en zijn moeder is Zweeds. Waarom zij toch mee naar Nederland is gekomen is hem een raadsel. In Zweden kwam ze uit hoge kringen, maar in Nederland is ze gewoon een vrouw van een tuinder. Het verhaal ie je door de ogen van Oliver, die als klein kereltje, sommige dingen niet echt goed begreep of gewoon voor lief nam. Maar naarmate hij groter wordt, komt hij er achter wie zijn vader werkelijk is. En zijn moeder die steeds op bed ligt, kermend van de pijn laat hem ook niet meer los. Hij wil erachter komen hoe het nu echt zit tussen zijn vader en moeder. Hij gaat overal in het dorp op onderzoek uit, vangt verhalen op en hij begint zijn moeder ook af te luisteren als zij een privé gesprek voert. Hij hoort verhalen over foute ooms in de oorlog en zijn vader heeft ook een oorlogsverleden. Oliver zijn leven is een grote ontdekkingsreis. Niet super spannend, maar je wilt als lezer ook echt weten hoe het in elkaar steekt. Het is echt grappig geschreven, een kind ziet dingen toch echt anders als een volwassene. Wat er aan de hand is, daar kom je achter.

Lekker luchtig geschreven en moeilijk weg te leggen. Het einde is een beetje open, maar je kunt het zelf ook wel invullen. Heb echt genoten van deze roman. Het was een ontdekkingsreis in een oer-Hollandse leefwijze van vlak na de oorlog. 3,5 sterren!


 

waerdinge

Harmen Malderink- Waerdinge

Uitgelezen op: 7/3/2015

In dit boek volg je het wel en wee van een katholieke jongenkostschool: Waerdinge.

Het verhaal wordt door de oud Prefect Henri opgerakeld, nadat hij een oud priester op straat tegenkomt. Er zijn al vijftien jaren verstreken sinds de dag dat de jonge priester uit het zicht verdween. De oud Priester Paul Teugen is getrouwd en heeft twee kinderen. Het verhaal moet je zien uit de ogen van Henri, ook bekend als de Pruis. Hij was een ouderwetse priester. Hij deelde klappen uit als een leerling iets had gedaan wat niet door de beugel kon. Leerlingen moeten niet zoveel vrijheid krijgen. Ze moeten een goede opvoeding mee krijgen op Waerdinge.

Priester Swaben heeft altijd grootse plannen gehad met de school. Hij was goed in geld uitgeven en had overal vrienden die hem hielpen met zijn plannen. Maar of het ten goede was?

Steeds meer priesters raken verslaafd aan alcohol en vrouwen. Tijden veranderen, is de school nog te redden? En wat is er toch met Teugen gebeurt? Waarom is hij vertrokken toentertijd? Zijn de keuzes die je maakt in je leven altijd goed? Of pakken ze ook wel eens verkeerd uit? Kunnen ze worden rechtgezet? Dit is een mooi verhaal. Het speelt zich af in de jaren 60 van de vorige eeuw.

Korte hoofdstukken en leest vlot weg. Je weet meteen hoe het eraan toeging op zo’n school. Maar dan vanuit het oogpunt van een priester. Dat is toch een andere belevenis. Ik geef het 3,5 sterren!


 

FABER_Wende.indd

Johan Faber – Wende

uitgelezen op: 24/2/2015

Op een doodgewone dag komt (Peter) Hemel in de trein een oude bekende tegen. Hij heeft haar 20 jaar al niet meer gezien. Door deze hereniging komt zijn verleden weer naar boven. Je volgt hem vanaf het moment dat hij een jongen was en zijn beste vriend Wolf in zijn leven kwam. De jongens waren onafscheidelijk. Wolf zijn moeder heeft een verleden in Berlijn achter zich gelaten.  Hemel zijn leven is van de rails geraakt toen hij de val van de Muur in Berlijn meemaakte in 1989. Er zijn daar dingen gebeurt die hij niet kan loslaten. Wat die dingen zijn, daar kom je stapsgewijs achter. Hij verteld het op een manier dat je nieuwsgierig wordt. Het is een historisch getinte roman. Je volgt hem in zijn studietijd. Waar hij het meisje Wende en haar broer Lodewijk Vriend leert kennen. Stap voor stap ga je in de richting, naar wat je weten wilt. Het was een vreemde sfeer in de tijd van de val van de Muur. Politiek gezien ook. Is het een complot? Werd hij gebruikt? Of denkt hij dat alleen maar? En wat was de rol van Wende in het verhaal? Het Berlijn ten tijde van de muur wordt ook goed beschreven. Je krijgt het er bijna koud van. Lijkt mij niet leuk, als je daar toentertijd moest leven. De Koude Oorlog is ook wel een goede naam geweest. Er was niets warms aan. Grauw en grijs. Hemel verteld zijn verhaal, maar ook schrijft hij stukken in briefvorm aan Wolf. 3sterren***


 

johnshors

John Shors – De Overlevenden

Uitgelezen op: 20/2/2015

Ik ben echt blij dat ik dit boek bij het kruidvat gevonden heb! Het is een avonturenroman. Speelt zich af in september 1942. Pearl Harbour ligt nog vers in het geheugen bij de opvarenden van het Amerikaanse hospitaalschip: De Benevolence. Vanuit het niets worden ze aangevallen door de  Japanners en geraakt door een torpedo. Het schip zinkt al snel. Er zijn maar 9 overlevenden. Ze zwemmen naar een onbewoond eiland.  En 1 van hun, wist al dat het schip geraakt ging worden. Hij wil de overlevenden overdragen aan de Japanners. Hij heeft een radio meegenomen en heeft contact met de Japanners. Ze komen hem over een dag of tien ophalen. Maar er kan veel gebeuren in tien dagen. Akira redt het leven van Annie en ze worden verliefd op elkaar. Hij is een Japanse soldaat, maar spreekt goed Engels. Hij was patiënt op het schip.

Alle anderen proberen zich ook in leven te houden. Er worden zeeslagen vlakbij het eiland uitgevochten. Er vliegen vaak vliegtuigen over. Als dan de Japanners het eiland om strategische redenen willen innemen, moeten ze een veilige plek zien te vinden. Akira vertrouwd Roger niet en hij heeft groot gelijk. Ze moeten allemaal vechten voor hun leven en hun vrijheid op het eiland. Het is echt een prachtig verhaal. Over vriendschap, oorlog en overlevingsdrang. Ik vond het echt een spannend en mooi verhaal van begin tot het einde. Ik heb in tijden niet zo’n goede roman gelezen. Deze krijgt van mij dus 4,5 sterren. Waarom? Omdat het, het echt waard is!  De combinaties zijn gewoon goed. Leven, liefde, spanning, avontuur, oorlog en vriendschap.


 

hotelllllll

Stephan van Deelen- Hotel1

Uitgelezen op: 21/12/2014

Chris Holm moet voor zijn werk naar een conferentie. Maar hij komt veel te laat aan en het is beestenweer. Hij had een hotel geboekt, maar dat blijkt niet open te zijn.
Op straat komt hij iemand tegen die hem naar een ander hotel wijst.
Als hij bij het hotel aankomt doet de eigenaresse heel vreemd. Maar na enig aandringen mag hij toch naarbinnen. Alles in het hotel is er vreemd. De deuren hebben een automatisch slot en gaan pas op een nader bepaalde tijd open. De volgende ochtend komt Chris erachter dat hij niet meer uit het hotel weg kan. Hij zit er gevangen met reeds overleden mensen. Niet zomaar dode mensen. Nee, er zijn een aantal Kennedy’s, Mao, Hitler en zelfs Henry van The Tudors verblijven al jaren/eeuwen in het hotel. Hij komt erachter dat de eigenaresse Norma Jean contact heeft met de grote baas. Er wordt besloten dat hij het hotel kan verlaten als hij een onmogelijke opdracht kan voldoen.
Je leert deze mensen beter kennen. Sommigen hebben vreselijke dingen op hun kerfstok staan.
Het boek is een soort van mysterieuze roman, iets anders kan ik er niet van maken. Er worden hele lange gesprekken gevoerd met veel humor. Maar het is geen actie boek, de spanning springt niet van de pagina’s af. Ondanks dat wil je toch weten of Chris de normale wereld weer kan bereiken.
Ik geef het boek 3 sterren***.


 

revival

Stephen King – Revival

Uitgelezen op: 28/11/2014

Het verhaal speelt zich ongeveer 50 jaar geleden af. Je komt terecht in een dorpje in Amerika.

Jamie Morton is nog maar een jaar of 6 oud als hij voor het eerst Charlie (Charles) Jacobs ontmoet.

Hij is de nieuwe predikant van de kerk. Charlie en Jamie hebben een bijzondere vriendschap.

Al snel komt Jamie erachter dat Charlie experimenteert met elektriciteit. Jamie vindt dat machtig interessant! Na een zeer tragische gebeurtenis verandert Charlie. Ten goede of ten slechte?

Je volgt Jamie in zijn verder leven.  Hij groeit op, word rockster en raakt verslaafd aan Heroïne.  In dit verhaal wekt het je nieuwsgierigheid op. Je moet gewoon weten wat ‘het gevoel’ toch is wat je krijgt door dit verhaal. Het zet je ook goed aan het denken. Kan er zoiets bestaan, zo’n grote kracht? Bestaan er wonderen? Wat betekend Revival nu echt? Of kun je dat niet in een zin meer samenvatten na dit verhaal? Je ziet mensen van hun geloof vallen in dit verhaal. Maar anderen zie je juist hun geloof weer omarmen. Het plot is krachtig en geeft je wel de King Horror Kriebel die je zoekt. Het is niet wat je van hem verwacht, spannend en vol horror. Het is meer een mysterie, dit verhaal! Dit is echt een boek wat je nieuwsgierigheid triggert. Maar wil je het antwoord uiteindelijk wel weten? Dat is wat Jamie zich ook afvraagt.

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen in ieder geval.

Of ik tevreden ben nu ik het antwoord weet, na het plot, laat ik maar even in het midden. Ik moet zeggen dat ik er niet over na wil denken eigenlijk. Net zoals zoveel mensen met mij. Je bent nieuwsgierig en wilt het weten, maar eigenlijk ook helemaal niet. Lol, ik besef dat dit waarschijnlijk heel vaag klinkt, maar je moet het boek lezen om te begrijpen wat ik bedoel. Er zijn gewoon dingen die je niet wilt weten, dat leer je van Jamie Morton, zeker weten! Ik geef het boek een 7,5. Wat neerkomt op 3,75 sterren, afgerond naar 4 sterren dus!


virgin-river

Robyn Carr – Thuis in Virgin River

Uitgelezen op: 6/10/2014

Melinda besluit weg te gaan uit L.A en alles achter zich te laten.
Ze wil weg van de herinneringen en ergens opnieuw beginnen. Ze reageert op een advertentie. In Virgin River zoeken ze nog een verpleegkundige. Ze denkt er verder niet over na, pakt haar spullen en vertrekt in haar BMW cabrio. Ze raakt van de weg af in de blubber en regen. Er komt gelukkig een voorbijganger die haar meeneemt. Eenmaal daar aangekomen ontdekt ze dat haar blokhut een bouwval is. Sterker nog hij valt bijna van ellende uit elkaar. De vrouw die de advertentie geschreven had is absoluut niet aardig. Maar ze gaat toch mee het stadje in en besluit bij de oude dokter te gaan slapen op een reserve kamer. En zodra ze wakker is met gierende banden weer te vertrekken!
De dokter is een oude brombeer en ze voelt zich niet thuis in het dorp.
Maar de volgende ochtend als ze bijna wilt vertrekken vindt ze een baby op de stoep. Ze besluit niet te vertrekken totdat e weet dat de baby goed terecht komt en kerngezond is. Ze is ook verloskundige en kan dat kindje niet aan haar lot overlaten. Dus ze blijft, voor ze het weet zijn er dagen voorbij, die dagen worden weken. Ze helpt zwangere vrouwen hun baby op de wereld te zetten. Ze voelt zich volkomen veilig, ook al is er veel wietteelt in de omgeving. Illegaal natuurlijk. Ze wordt verliefd op de plaatselijke barhouder. En ze voelt zich steeds meer op haar plaats…Er gebeurt vanalles in het dorp. Maar ook krijgt ze de kans omzichzelf terug te vinden en om te helen!
Een prachtig verhaal, Liefde, leed en veel humor zitten er in dit boek. Ik heb ervan genoten!
De hoofdstukken zijn me wel iets te lang. Het plot en het einde zijn nog erg spannend ook! Ik als spanningsliefhebber heb daar echt van genoten. 4 sterren!****


duivelsdans

Geurt Franzen – Duiveldans

Uigelezen op: 13/7/2014

Het verhaal begint met een spannende Proloog. Het zet je wel aan het denken….Hoe is deze jonge vrouw zo ver gekomen, zo diep gezakt, dat dit haar enige uitweg is?
Maar na de proloog begint haar levensverhaal. Je begint steeds meer met haar mee te voelen en met haar mee te leven. Het speelt zich af in de jaren voor de oorlog, tijdens de oorlog en de nasleep die de oorlog teweeg bracht. Alles is heel mooi omschreven van de inrichting van het huis tot de inrichting van haar leven.  Ze ziet overleden mensen in haar dromen, of ziet ze ze nu echt?
Haar broer H-u-b-e-r-t met die altijd aanwezige grijns is een lastpak. Hij is het oogappeltje van haar moeder. Maar wat hij allemaal doet kan echt niet. Een van haar jongere zusjes is ziekelijk. Als het noodlot toeslaat, valt het hele gezin uiteen….Ze moeten vechten om te overleven, zeker in de oorlogstijd. De duitsters vallen binnen en nemen van alles mee.
Het dorp waar ze opgroeit  is zeer Katholiek. Ze poetst de kerk als ze een jonge meid is En daar loopt ze  echt een verschrikkelijk trauma op. Je word echt steeds bozer op de kerk. Die kerk waar een vloek op schijnt te rusten, met zijn Duivelsklok. Er gebeuren dingen in die kerk die het daglicht niet kunnen verdragen. Door die kerk komt ze bij de nonnen terecht. Daar hoort ze niet thuis en ze besluit te vluchten. Ze komt weer thuis terecht. Daar word ze verliefd op een jongen, maar het geluk staat niet aan haar zijde. Ze komt weer bij de nonnen terecht, dit keer omdat ze een ongehuwde moeder is.
Alles wat haar gezin overkomt is zo prachtig omschreven, dat je ze echt wilt helpen. Van haar gemene broer Hubert die als een gebroken man uit de oorlog komt,tot haar andere broer Jozef, die in Duitsland is gaan wonen.  Haar zus die in een kamp terecht komt omdat ze met de Duitse soldaten omgang had…..Het verscheurt het gezin.  Ze moeten ieder hun eigen keuzes maken. Je snapt dan ook dat  Theresa deze keuze maakt, aan het begin van het boek, wat het einde is van haar verhaal. Ze besluit om de Duivelsdans te gaan maken. De titel vind ik heel erg goed gevonden. Het duurde wel eventjes eerdat ik het doorhad, maar goed bedacht. Het is ook nog eens gebaseerd op waargebeurde verhalen. Een dorp aan de heikant waar de mensen elkaar bekritiseren en de kerk de macht heeft. Hier dorp, hier heb je je verhaal terug. Een krachtige term, waar ik het helemaal mee eens ben. Deze roman leest echt snel;-) een aanrader dus! Het enigste wat me af en toe een klein beetje irriteerde waren de gigantische lange zinnen. Ze gingen soms een hele bladzijde aan een stuk door. Dus je moest je adem in houden en verder lezen. Maar door deze nauwkeurige beschrijvingen, zie je wel alles beeldend voor je. Het verhaal springt ook van vroeger naar heden en weer terug. Je moet wel even omschakelen, maar naarmate je verder leest went dat!


 

ripper

Isabel Allende -Ripper

uitgelezen op: 30/6/2014

Amanda woont in San Fransisco. Veel vrienden heeft ze niet. Haar grootste vriend is haar opa Blake (ook wel Kabel De Slaaf genoemd). Ze heeft het Ripperspel opgezet online. Het begon als een spelletje om de Jack The Ripper moorden op te lossen uit de 19de eeuw. Maar nu stappen ze over op moorden in deze tijd. Een aantal jongeren met een interesse voor moordzaken doen ook mee. Samen proberen ze onder een andere naam (bijvoorbeeld Sherlock Holmes of een andere avatar) de vreemde moordzaken op te lossen die de stad teisteren. De een is helderziend en de ander weet veel van wapens. Samen zijn ze dus een eigen onderzoeksteam. Ze chatten via het internet met elkaar en proberen draadjes aan elkaar vast te knopen. Ze komen verder als de politie, de politie zit vast in deze zaken.Opa helpt waar hij kan , hij is dol op zijn kleindochter. Ze vragen vaak de hulp in van Amanda’s vader hoofdcomissaris Martin. Hij heeft toegang tot bewijzen die niet naar buiten zijn gebracht, waardoor zij weer een stapje verder komen.

Amanda komt steeds dichter bij de waarheid. En het blijkt allemaal veel dichterbij te komen dan ze ooit had kunnen voorspellen! Het leven van haar moeder Indiana komt op het spel te staan. Ze moeten keuzes maken, moeder en dochter. Zullen ze de goede keuzes maken? Ga het lezen!

Er zijn wel heel veel personages in dit boek. Zoals bijvoorbeeld Indiana Jackson de moeder van Amanda en haar liefdesleven….. Alan Keller een steenrijke man die dol is op kunst. Opa Blake, die echt alles voor zijn kleindochter over heeft……Ryan Miller en zijn hond. Ryan is ex-militair en komt vaak bij Indiana op de praktijk. Ze werkt bij een holistische kliniek. Dat is Reiki, aroma therapie en massages;-)…. Amanda zelf is een meisje van 17, die echt heel erg op haarzelf is. Ze houdt niet zo van mensen die haar aanraken en ook niet van te veel drukte.

Het is echt een nadeel dat het in het begin absoluut niet snel doorleest, dit boek… Het komt laat op gang. Maar als het dan op gang komt, gaat het ook met een versnelling en voor je weet is het einde gekomen. Het mocht van mij wel iets sneller gaan, er word teveel tijd genomen om alles en iedereen te beschrijven. De superspannende actie komt later in het boek pas.;-)  Je moet wel weten of het een happy ending krijgt. Maar het tweede stuk van het boek leest snel en de moordenaar komt dan ook aan het woord.  Je Speurders hersencellen worden dan aan het werk gezet. En eigenlijk doe je zelf een beetje mee met de draadjes aan elkaar knopen….Weet jij wie de moordenaar is?

Het boek krijgt van mij ook maar 2,5 sterren. Het is m gewoon niet……Geen thriller, absoluut niet!


 

sterrenhemel_isbn_9789401901734_1_1402610501

Colleen Hoover – Sterrenhemel

uitgelezen op: 22/6/2014

Prachtig verhaal over een jonge vrouw die echt goed op haar beide benen staat.

Totdat haar beste vriendin vertrekt naar Europa, voor een uitwisseling. Dan is ze alleen en probeert de tijd door te komen. Een jaar duurt lang als je alleen bent. Ze ontmoet Dean Holder in een supermarkt. Ze voelt zich meteen tot hem aangetrokken. Ze probeert hem te ontwijken. Sky wil geen lichamelijk contact, omdat ze niets voelt.  Maar Holder maakt haar lichaam wakker! Ze heeft een paar basis regels in haar leven…Dat ze nooit huilt is er een van. Maar de tranen komen zo nu en dan ineens op, wat maakt Holder allemaal in haar los? Ze gelooft niet in ze leefden nog lang en gelukkig, dat is een sprookje, dat bestaat niet. En zomaar ineens verliefd worden, dat doet ze niet, toch?

Ze groeit op bij haar adoptie moeder..Zonder televisie, telefoon en internet. Haar moeder verafschuwt dat. Als ze dan echt verliefd op holder word, durft ze de laatste stap met hem niet te nemen. Langzamerhand komt ze erachter hoe dat komt. Ze duikt in haar verleden en ontdekt heel veel dingen, ook over Holder en zijn zusje. Holder is zon ongelovelijke lieve en begrijpende jongen. Je moet wel een beetje stapel op hem worden als je dit boek leest. Er zit veel spanning in…En vooral veel zelfspot van Sky. Haar droge humor, laat je zeker breeduit lachen! Het word een echt spannend verhaal, het word stapje voor stapje opgebouwd. Voor je het weet, speur je mee naar de oplossing. En aan het einde denk je…Shit! Wat erg, maar je gaat wel weer geloven in een happy ending! Dat zeker! Je krijgt echt medelijden met Sky, houdt van Holder vanwege zijn geduld…En je kunt het boek niet meer wegleggen. Een van de beste chicklits van de laatste tijd! Heb er van genoten!

4 sterren****


 

lievehart

Janine van der hulst- veerman -Lieve Hart!

Uitgelezen op 3/6/2014

Het vissersdorp Huizen, noord Holland is een klein dorpje. De mensen weten er bijna alles van elkaar. Het verhaal speelt zich af omstreeks  1906. Je krijgt een kijkje in Marrie’s leven. Ze verliest haar vader aan de zee. Hij was een vissersman. Ze probeert samen met haar moeder er alles aan te doen om haar zusjes een goed leven te geven. Marrie word smoorverliefd op Lammert een vissersknecht.
Als dan Lammert weer te vissen gaat en Marrie zwanger is, gebeurt er iets ergs! Lammert komt om op zee, in noodweer…..Marrie moet verder voor hun kind,en dat doet ze ook. Het is allemaal heel mooi omschreven. Vooral het dialect vind ik erg leuk. Als noord Hollander, begrijp ik het grotendeels wel allemaal. De foto’s in het boek zijn ook mooi, even geven weer hoe de dames er toendertijd uit hebben gezien. Je krijgt echt een kijkje in het leven van de huizenaren. Hard werkende mensen!
De lijst achterin met betekenissen van bepaalde woorden en zinnen is ook erg leuk!

4****


 

longbourn

Jo Baker – Landgoed Longbourn

Uitgelezen op: 1/5/2014

Dit boek is de andere kant van het verhaal. Wie kent het verhaal van Pride en Prejudice niet?

Alleen gaat dit boek over de bedienden en hun kijk op de wereld van Lizzy Bennet en Mr Darcy.

Sarah is een personeelslid van de familie Bennet. Ze doet de was, helpt de dames aankleden, helpt in de keuken en nog veel meer. Ze heeft handen te kort. Polly is een jong meisje die ook helpt in het huishouden. Meneer Hill doet veel werk op het land en mevrouw Hill doet ook veel huishoudelijk werk. Ze zijn met zijn vieren, totdat mijnheer Bennet James aanneemt als Livrei-bediende.

Hij neemt Sarah veel werk uit handen.  Sarah word verliefd op hem.

Ondertussen speelt het hele verhaal zich wel af in de tijd dat Lizzy met Mr Darcy begon om te gaan…En haar zus Jane met Mr Bingley. Wie kent dat verhaal niet. Alleen gebeurt er bij deze rijke mensen zoveel achter de schermen, dat krijg je nu te zien! Sarah heeft ook een oogje op de bediende van Mr Bingley, een gekleurde man. Mevrouw Hill probeert dat echt tegen te houden.

Mevrouw Hill heeft ook een verleden, een die je niet snel zou verwachten.

Dat geldt ook voor meneer Bennett, de vader van de 5 dochters, waaronder Lizzy en Jane.

Meneer Wickham komt er ook in voor als hij er vandoor gaat met 1 van de Bennet dochters. Wickham is een soldaat met zijn eigen verleden. Hij snuffelt rond in het huis en de bedienden vinden het maar niks. James verdwijnt op een moment en na een tijdje lijkt iedereen hem vergeten te zijn…Behalve Sarah. Het verhaal word verteld uit het oogpunt van Sarah of vanuit James zijn oogpunt. James heeft een verleden, daar kom je langzaamaan achter! Zij kan het niet naast zich neer leggen…Of ze er wat mee gaat doen? Dat zul je zelf moeten uitvinden. Dit is pure liefde, alleen van de andere kant van het rijke leven in die tijd!

Het verhaal gaat ook nog een stukje verder na het huwelijk van Mr Darcy en Lizzy en je volgt ze naar hun huis op Pemberly. Lizzy neemt een bediende mee om zich er meer thuis te voelen.  Dus ook de Darcy en Lizzy fans kunnen genieten! Ik heb er echt enorm van genoten! Heerlijk om weer weg te dromen in de landschappen. Maar wat een hard leven hebben die bediendes gehad zeg!

Een boek om bij weg te dromen!

5*****


 

weerloos

Jose Fernanda – Weerloos

Uitgelezen op: 15/4/2014

Niet is wat het lijkt bij de familie van Nanny.Voor de buitenwereld lijken ze het perfecte gezin. Nanny heeft een oudere zus en broer en 2 jongere zusjes. Later komt er nog een broertje bij Walter.Binnen in de muren van haar ouderlijk huis is bijna niets gezellig of vredig. Behalve als er visite komt.Nanny’s moeder komt heel afstandelijk over en helemaal niet moederlijk.Nanny’s vader slaat haar vaak helemaal bont en blauw.  Er is helemaal geen warm nest. Het is er ijskoud. De angst voor haar vader en wat er allemaal nog meer met haar gebeurt, dat laat zo hun sporen achter. Haar ouders doen alsof ze de kinderen goed opvoeden, maar eigenlijk geven ze niet veel om hun kinderen, behalve als ze zeer succesvol zijn in het leven.Je snapt niet hou ouders zo harteloos kunnen zijn…..En zo afstandelijk en vooral zo vol geweld zitten!Je volgt Nanny van kleins afaan tot ze opgroeit. Hoe zij de dingen ziet worden soms heel humorvol beschreven en ook heel dramatisch. Vooral hoe ze zich afkeert van de kerk, het geloof en haar ouders en de rest van de familie.Nanny tekent graag en ze wil naar de kunst academie.Ze heeft verkeerde vrienden en komt in allerlei situaties terecht.Als ze dan 15 is besluit ze om uit huis te gaan en voor zichzelf te zorgen. Dat is vallen en op staan, maar ze is een hele sterke meid. Ze heeft allerlei baantjes en woont op kamers.Ze heeft moeite om emotionele banden op te bouwen. Uiteindelijk trouwt ze dan toch, krijgt 2 dochters…Maar het is een zeer ongelukkig huwelijk en ze wil weg….weg van alles maar niet van haar dochters…..Hoe lost ze dit op?Hartverscheurend hoe een gewelddadig verleden een leven lang iemand blijven achtervolgen en haar maken wat ze is……* Waargebeurd  verhaal*Hartverscheurend, Humor en  zeer emotioneel verhaal!