Interviews

Hier komen interviews te staan/ Here you will find interviews…In Nederlands / Or in English.



Seth Meyerowitz

seth3

Birthdate/place/ Pets…..

Long island, new york. I dont have any kids or pets.

 

Where do you live? And where did you grow up?

I now live in san diego, california and grew up on long island in new york.

 

Your fave place in the World ?

Spain. Madrid, more specifically.

 

Which non-excisting place would you like to visit?

Im not sure about this one. I guess i live more in the real world.

 

Your fave books and fave author?

I’ve liked dan brown in the past. Ironically, i’m not an avid reader outside of the research reading that I do.

 

Where do you write your books?

I like writing at this little local coffee shop right on the beach here in pacific beach, san diego, california which is where i live now.

 

Do you write in Total silence, or listen to Music? (id love to know what Music).

Either way. Whenever and whereever the mood strikes.

 

What inspires you?

The discovery process of unlocking an never before seen or heard story. Or a story that has been kept quiet or secretive for a long time.

 

When you write, do you picture your caracters in your mind ?

Yes. Since it is non fiction I do try to imagine my real life subjects in the scenes and enviroments or the time frames they were living in. I can imagine my character (and grandfather) Arthur Meyerowitz sitting in a cafe in Toulouse in 1944. Or picture Marcel Taillandier, with his mustache and fedora, and his ominous smile, ready to pounce on an unknowing enemy agent.

 

What is your fave Genre in books?

I can tell you what I have been reading recently, and that is history and world war 2 stuff for research purposes.

 

Do you have any plans for a new book?

Yes. I am working on a new book about a husband and wife spy team who worked with the resistance in france during world war 2.

 

Tell us something about your hobbies and interests?

I enjoy going to the gym and staying fit. I enjoy heading to the beach or for a hike or any of the many other outdoor activities that are available here in southern california. Food is a big part of my life and I enjoy cooking and going out to explore new restaurants. My biggest interst would be traveling. I have seen many places over the past few years and, as i mentioned earlier, spain is tops on my list. The food and the people are just amazing.

 

Is there a person you admire? Celebrity? Or a fictional caracter?

Not that i can think of. I try to live my life always improving on myself and looking inward as opposed to emulating others.

 

Is there a caracter in your books, that you feel close too?

I feel that i have had the chance to get to know my grandfather through the writing of my book. I never met him prior to writing the book and, through research and interviews feel like i got to know a bit more about who he was as a person.

 

Do you also put in autobiografic aspects in your books? Yes? Which ones?

No.

 

A message to the readers of the page

I just hope that your readers will find my book and enjoy it. It was a labor of love and a lot of work and i hope they understand its message, which is to share the amazing story of the french resistance and the work and sacrifice they went through to help members of the allied armies.

 

*************************************************************************

seth5

Mijn Recensie:

Arthur Meyerowitz heeft echt een zeer spannend avontuur meegemaakt in de 2de wereldoorlog. Zijn kleinzoon Seth vond dat het tijd werd om zijn verhaal uit te zoeken en op papier te zetten. Dat is echt perfect gelukt. Het resultaat is een zeer spannende thriller. Het feit dat het allemaal echt gebeurt is, maakt het allemaal nog spannender.

Arthur was een Joodse man, uit Amerika, die in een b-24 Liberator vloog op oudejaarsdag 1943. Op deze dag ging het goed mis en het vliegtuig was niet meer te redden. De bemanning moest het vleigtuig verlaten door middel van hun parachute te gebruiken. Ze kwamen terecht in bezet Frankrijk. De meesten werden meteen gevangen genomen door de Duitsers. Arthur niet. En dit is zijn verhaal!

Hij komt bij mensen terecht die nauwe banden hebben met de bekende verzetsgroep Morhange. Marcel Taillandier heeft de leiding en hij en Arthur worden goede vrienden. Ze hebben goede gesprekken en hun band wordt enorm sterk. Wat er volgt is een tocht door Frankrijk van het ene veilige huis naar het andere. Marcel vond het een goed plan om onder te duiken in het volle zicht van de Duitsers. Het verzet is echt sterk en het zijn allemaal helden, 1 voor 1! Deze mensen hebben alles gedaan om piloten te redden en ze veilig naar Engeland te krijgen. Helden!

Arthur moest een doofstomme man spelen en hem echt worden om te overleven. Hij kreeg een baan in een verfwinkel, en moest ondertussen wachten tot er een reddingsactie in touw werd gezet.

De Duitsers hebben van alles gedaan om te testen of hij echt doofstom was. Nagelbijtend spannend! Je wilt dat Arthur de oorlog overleefd! Je volgt zijn reis om te overleven en weer naar Engeland terug terug te komen op de voet. Hij maakt echt vreselijke dingen mee. Je kunt niet anders, dan mee voelen met Arthur. Hij komt op zijn toch ook de Engelse piloot Cleaver tegen. Samen ondernemen ze ook een stuk van de reis naar hun vrijheid. Deze twee mannen worden ook goede vrienden. De tocht door de bergen heeft me echt op het puntje van mijn stoel laten zitten. Maar ook de Nazi die het op hem had voorzien, toen hij de doofstomme man speelde om te overleven. Wat een akelige vent!

Ik ben heel blij dat Seth dit verhaal van zijn opa op papier heeft gezet. Het is er een die verteld moet worden! Het is spannend en ik vond het zeer vlot geschreven. Het is alsof je er midden in zit! Ik heb er weer een held bij. En dat is Arthur!

Er staan ook foto’s in van de mensen die in het boek voorkomen en van een aantal plaatsen en bijvoorbeeld de B-24. Echt een verhaal om in weg te dromen. En het feit dat het echt is, speelt ook mee met de beleving….En je gevoelens gaan van boos naar het gevoel dat je meewilt helpen en weer naar dat je zo met hem meevoelt. De angst om ontdekt te worden, spat van de pagina’s af!

Achterin kom je er ook nog achter hoe het iedereen is vergaan en of ze de oorlog hebben overleefd.

Er staan ook nog veel noten achterin, met meer informatie.

Een pareltje in mijn oorlogscollectie! 5sterrren*****

Een must voor fans van The Pacific, Band of Brothers en Masters of the Air!!!!!