Suzanne Peters- Vrije slag

In deze nieuw adult roman, krijg je een kijkje in het leven van een jonge vrouw, die leeft met een vreselijke nare aandoening. Ze kan hierdoor niet normaal leven. Ze durft nog heel weinig, omdat ze bang is dat mensen haar monsterlijke gezwel(len) te zien krijgen. Ze voelt zich een monster. Ze kan zich niet binden aan mensen, uit angst om aan de kant gezet te worden. Ze is bang dat mensen van haar walgen.

Dit is echte real-life horror. Er zijn mensen met deze aandoening. Ik had er nog niet eerder van gehoord. Het is heel goed, dat de auteur het aandacht geeft en erover schrijft. Zo is het ook nog eens leerzaam. Het maakt het toegankelijker en kan zoveel meer begrip brengen, als mensen eens geïnteresseerd in elkaar zouden zijn. Laat iemand uitleggen wat er aan de hand is…. in plaats van te oordelen. En oordelen doen we veelste snel!!!!!!!!

Iedereen verdient liefde en vriendschap. Je hoort niet afgewezen te worden vanwege je aandoening. Jij bent nog steeds jezelf. Jij bent niet je aandoening. Het geeft steun aan iedereen met een lichamelijke aandoening. Je bent niet alleen. Er bestaan ook mensen, die van je houden, ondanks dat je soms barst van de pijn en het niet altijd zichtbaar is. En als het wel zichtbaar is, wil je het verstoppen. Ik snap de angst van het hoofdpersonage. Het is gewoon klote om geen begrip te krijgen. En dat mensen je niet accepteren is ook vreselijk. Maar et zijn altijd mensen, die het tegenovergestelde zijn. En die mensen bewijzen dat jij gewoon een topper bent.

Een boek met een boodschap. Een die me niet meer los zal laten. Echt mooi gedaan door de auteur. Het krijgt van mij 5*****.