Elzo Smid- Het Amazone-dagboek & Winactie!!!


Anton werkt voor een levensmiddelenbedrijf. Zij sturen hem naar Peru, om onderzoek te doen, naar de paranoot. Het is eind jaren 70 en hij houdt een dagboek bij. Hij wil uitvinden, hoe er nieuwe paranotenbomen komen. Dit blijkt een groot mysterie te zijn. Het is een puzzel, die niet 1,2,3 is opgelost. Er gaat heel veel tijd in zitten. Deze noten vallen op de grond, maar er lijkt daarna niets meer mee te gebeuren. Paranoten worden gebruikt in allerlei levensmiddelen. Deze noot is een mysterie. Ze kunnen alleen op bepaalde tijden geoogst worden. Maar serieus. Als lezer wil je ook weten, hoe die bomen uiteindelijk boven de grond komen. Dus het pakt je wel beet, dit dagboek.

Heel veel cultuur en kijkjes in het Amazonewoud. Het butterfly-effect, heeft ook een grote rol. Want wat zijn toch die missende schakels en hoe kun je voorkomen, dat er geen bomen meer groeien? Het is een delicate kwestie. Er hoeft maar iets fout te gaan en er zullen geen noten meer komen. Het lot van deze noten, hangt aan een zijden draadje, als men niet kan uitvinden, hoe de noot een boom wordt.

Zeer interessant verhaal. Leerzaam. Vlot geschreven. En het klinkt als saaie stof, maar dat is het totaal niet. Er gebeurt van alles, Anton beschrijft zijn leven daar, de liefde en de mensen. Het is een boek vol emoties en cultuur.

Het krijgt van mij een 7,5. Dat zijn net geen 4 sterren.

——————————————————————————–

Jij kunt dit boek winnen. Het enige dat je hoeft te doen is onder dit bericht zetten: paranoot! —> En je maakt al kans. Let op: De winnaar draagt zelf de verzendkosten via DHL. Deze zijn 3.45 DHL afhaalpunt en 3,95 thuisbezorgd.